Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CLĂDIRI ISTORICE

Cinematograful din Sighetu Marmației se reabilitează

Cinematograful din Sighetu Marmației se rebilitează
Clădirile istorice sunt mereu în atenția autorităților locale. Din păcate, unii proprietari nu reușesc să le reabiliteze și nici nu le dau utilitate în folosul comunității.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Într-o astfel de situație se află orașul Baia Sprie, în care cea mai veche clădire aflată în proprietatea unui privat arată jalnic în centrul orașului. Tot aici regăsim o clădire a cultului romano-catolic și alta a unui evreu. Probabil se dorește prăbușirea lor la fel ca și clădirea din Baia Mare, aflată in imediata vecinătate a catedralei episcopale de pe strada Vasile Lucaciu.

La acest capitol, municipiul Sighetu Marmației stă foarte bine. Renovează clădiri istorice, una după alta. Municipiul Sighetu Marmației este un model pentru multe localități maramureșene. Administrațiile locale găsesc soluții pentru a pune în valoare astfel de obiective.

Reabilitarea clădirilor istorice este una dintre prioritățile administrației locale sighetene. Recent s-a predat amplasamentul pentru executarea lucrărilor de reparații la fațada clădirii Cinematografului Mara și a Muzeului Maramureșan. Investiția se realizează cu bani din bugetul local. Valoare lucrărilor se ridică la 1.066.882 lei,

 

“Demersul inițiat în cursul lunii februarie, acela de a se propune în bugetul local o alocare de resurse financiare pentru reabilitarea clădirii cinematografului și a muzeului a dat roade. Când s-a votat bugetul am depus în scris aceste amendamente și am solicitat alocare de resurse financiare pentru că aceste clădiri centrale, monumente istorice, emblematice pentru municipiul nostru, să nu se piardă. La buget a fost acceptat acest amendament. Ba mai mult, s-au alocat resurse financiare suplimentare, în așa fel încât aceste clădiri să fie restaurate în regim de urgență, așa cum s-a solicitat” a spus viceprimarul Daniela Onița-Ivașcu.

V. Gherman

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with