Image 1
Image 2

PALATUL VICTORIA

Ciolacu, discuții cu reprezentanții Sanitas

Reprezentanți ai Federației Sanitas au fost primiți joi de premierul Marcel Ciolacu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României în urma discuțiilor s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal și s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar.

 

 

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o rundă de consultări cu o delegație de reprezentanți ai Federației Sanitas, la care au participat: viceprim-ministrul Marian Neacșu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban și Minel Ivașcu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

 

 

 

Potrivit sursei citate, discuțiile au vizat cele două paliere ale revendicărilor comunicate anterior de reprezentanții Sanitas, și anume, necesarul de posturi în unitățile sanitare și salarizarea personalului din sistemul de sănătate.

În urma discuțiilor de astăzi cu premierul Marcel Ciolacu, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal, cu prioritate în spitalele universitare și în centrele spitalicești județene cele mai aglomerate.” se arată în comunicatul Guvernului României.

 

 

 

Sursa citată a subliniat că această evaluare va figura, de altfel, pe agenda unei noi întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare și la care vor fi invitați manageri de spitale și ai centrelor spitalicești județene, conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și reprezentanți al ministerelor cu atribuții în această direcție.

În ceea ce privește revendicările salariale, s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementată în prima jumătate a acestui an.”, mai informează Palatul Victoria.

 

 

CITEȘTE ȘI: Federația Sanitas începe conflictul colectiv de muncă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with