Image 1
Image 2

POLITICĂ

Ciucă, despre neimpozitarea pensiilor

Președintele Senatului și liderul liberal Nicolae Ciucă a afirmat că propunerea Partidului Național Liberal (PNL) de a elimina impozitul...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… pe pensii sub 3.000 de lei a fost discutată în cadrul coaliției.

În schimb premierul Marcel Ciolacu susține că liberalii nu i-au prezentat această propunere.

 

 

 

Ciucă a subliniat că această propunere poate deveni o măsură de sprijin pentru oameni, cu condiția ca România să dispună de resursele financiare necesare.

 

 

 

Am avut o ședință a coaliției, în care una dintre temele discutate a fost legată de inițiativele legislative pentru sesiunea parlamentară care începe mâine, pe 1 februarie. Printre aceste inițiative se numără propunerea parlamentarilor liberali, care a trecut tacit de Senat și vizează eliminarea impozitului pe pensii până la 3.000 de lei. Această măsură a fost luată în considerare în contextul majorării pensiilor din 2022, când s-a constatat că impozitarea reducea efectul benefic al creșterii. Astfel, s-a introdus inițial neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, iar acum discutăm despre aproximativ un milion de beneficiari care ar fi afectați de pragul între 2.000 și 3.000 de lei“, a declarat Ciucă la Antena 3 CNN.

 

 

Potrivit liderului PNL Nicolae Ciucă în urma discuțiilor din coaliție, s-a constatat că impactul bugetar al acestei măsuri ar fi de 152 de milioane de lei lunar.

 

 

 

Am avut discuții cu prim-ministrul și cu ceilalți membri ai conducerii celor două partide, analizând cu atenție impactul financiar, care este de aproximativ 152 de milioane de lei lunar. Prin urmare, în cazul în care vom dispune de resursele financiare necesare, aceasta poate fi o măsură menită să sprijine persoanele care beneficiază de pensii până la 3.000 de lei“, a adăugat liderul PNL.

 

 

 

Ciucă a subliniat că obiectivul este asigurarea unor pensii și salarii mai mari.

 

 

 

Este important să clarificăm această chestiune, deoarece ne dorim să contribuim la asigurarea unor pensii și salarii mai mari. Acesta este scopul politicii și al guvernării“, a mai spus Ciucă.

 

CITEȘTE ȘI:Câciu, despre pragul privind impozitarea pensiilor

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with