Image 1
Image 2

DECIZII IMPORTANTE

Cluburile din Superligă şi din Liga a II-a vor trebui să folosească minimum 5 jucători

Comitetul Executiv al Federaţiei Română de Fotbal a luat câteva decizii importante în ce privește campionatele primelor două eșaloane din România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cea mai importantă decizie, care va intra în vigoare din sezonul 2024-2025, va impune o regulă nou în ce privește numărul jucătorilor străini și a celor formaţi la nivel national care pot evolua în partidele oficiale.. Noua prevedere, denumită ”regula 5+6” va impune cluburilor din Superligă şi din Liga a II-a să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional pe întreaga durată a unui meci.
Totuși, între cei 5 se vor putea regăsi şi jucători români formaţi în străinătate, dar care sunt eligibili pentru echipele naţionale ale României.

 

“Regula 5+6 îşi propune să încurajeze creşterea numărului de jucători formaţi la nivel naţional, eligibili pentru naţionalele României, la nivelul primelor două eşaloane din ţara noastră. Aşa cum ne dorim să contribuim şi la creşterea bazei de selecţie printr-o conectare mai bună la diaspora” a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației.
Ca o sancțiune, dacă unele cluburi vor încălca regula 5+6, acestea nu vor fi primi sumele din plăţile de solidaritate acordate de UEFA echipelor care nu participă în grupele cupelor europene. . Ca exemplu, dacă un club ar trebui să încaseze 150.000 de euro şi nu respectă regula 5+6, banii vor fi opriţi
Iar în această situație, așa cum recunoaște chiar Răzvan Burleanu, se vor afla mai multe echipe din Superligă. În plus, în anumite situații, un club va trebui să plătească o amendă care va fi echivalentul sumei din plata de solidaritate de la UEFA.

 

Criterii noi de omologare a stadioanelor
În cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF, fost propusă introducerea unor noi criterii de omologare a stadioanelor de fotbal din România. Conform propunerilor, stadioanele ar urma să fie împărțite în trei categorii în funcție de eșaloanele competiționale pentru care acestea urmează a fi utilizate. S-a propus să existe trei categorii pentru fiecare eșalon competițional în parte, la nivel de seniori masculin;Categoria 1; Categoria 2; Categoria 3
Printre criteriile ce ar putea fi luate în calcul în stabilirea categoriei se numără:
Dimensiunea terenului; Dimensiunile vestiarelor echipelor și facilitățile oferite de acestea> Amplasarea vestiarelor> Facilitățile oferite de vestiarele arbitrilor;
Existența cabinetului doping: Existența și facilitățile camerei pentru observatori;
Alte facilități oferite de stadion (locuri pentru persoane cu dizabilități, accesul oficialilor la rețea de internet wireless, platforme TV, parcări, facilități VIP etc.). O decizie se va lua în viitoarea ședință a Comitetului Executiv FRF.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with