Image 1
Image 2

CONCURS INTERJUDEȚEAN

Colegiul Eminescu a reprezentat județul la concursul de matematică “Argument”

440 de elevi au participat la cea de-a treisprezecea ediție a Concursului Interudețean de Matematică „Argument”, desfășurată la, Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai” din Baia Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Județul Satu Mare a fost reprezentat cu multă mândrie de către elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu. Desigur că au mai participat și școlari din județele Bihor, Bistrița Năsăud, Mureș, Sălaj și Maramureș.

 

Concursul Interudețean de Matematică „Argument” s-a desfășurat la Colegiul Național ,,Gheorghe Șincai” Baia Mare în data de 13 ianuarie 2024 și au participat 390 de elevi din județele limitrofe.

 

Președintele concursului a fost cond. dr. Vasile Pop, de la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, fiind și cel care a elaborat subiectele pentru liceu, împreună cu Cristian Săvescu și Mihai Opincaru, redactori ai revistei Gazeta Matematică.

 

De la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Satu Mare, participanții au obținut următoarele rezultate:

 

1) clasa a V-a: Secan Miruna Cezara – mențiune 1, Bretan Alesia – mențiune, Sasu Tudor Răzvan – mențiune, Șichet Patric – mențiune (prof. Moldovan Gheorghe)

 

2) clasa a VI-a: Petruș Șerban – mențiune 2, Nistor David Ionuț – mențiune, Nădășan Alexandru – mențiune, Dorle Mihai David – mențiune (prof. Moldovan Gheorghe)

 

3) clasa a VII-a: Fanea Adrian Ioan – mențiune, Sere Claudia Laura – mențiune, Săveanu Luca Andrei – mențiune, Uglai Maia Antonia – mențiune (prof. Daly Marciuc)

 

4) clasa a VIII-a: Mureșan Luca Valentin – premiul I, Braica Rareș Petrișor – mențiune (prof. Braica Petru)

 

5) clasa a IX-a: Domuț Alexandra – mențiune, Pietrar Damian – mențiune (prof. Braica Petru)

 

6) clasa a X-a: Nicoară Lorena Maria – mențiune (prof. Braica Petru).

 

Participare a fost una record la cea de-a treisprezecea ediție a Concursului Interudețean de Matematică „Argument”, organizat de Asociația cu același nume. ONG-ul “Argument” este constituit din profesorii se matematică, de la Colegiul Național “Gheorghe Șincai”, din Baia Mare.

 

Competiția se adresează elevilor care au aptitudini și interese deosebite pentru matematică și vizează stimularea potențialului creativ al elevilor.

Subiectele au respectat programa de concurs, dar fiind în concordanță cu dificultatea subiectelor de la concursurile naționale și internaționale.

 

Citește și:

Andrada Uhl, elevă la “Mihai Eminescu”, premiul 3 la Concursul Naţional de matematică aplicată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with