Image 1
Image 2

PRODUCȚIA DE ARME

Colosul italian Beretta pune România pe harta forţelor militare ale lumii 

Colosul italian Beretta pune România pe harta forţelor militare ale lumii 
Un nou capitol se deschide pentru un oraș din România, iar transformarea promite să fie spectaculoasă odată cu investiția masivă a unui gigant italian. Așteptările sunt mari, iar semnele de revitalizare ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. sunt tot mai evidente, susținute și de confirmarea oficială venită din partea ministrului Economiei. Cugir este alesul norocos al acestei investiții de amploare. Beretta, un gigant al industriei italiene, pregătește terenul pentru începerea unei producții în masă la Uzina Mecanică din oraș. Planurile sunt ambițioase, iar principalul obiectiv este producția de armament. Este de așteptat ca puștile fabricate aici să fie distribuite atât în rândul polițiștilor români, cât și în arsenalul militar.

„Suntem în discuţii, bineînţeles şi cu Armata României, pentru că noi trebuie să producem pentru ei, cum spuneam – de calitate, la timp şi dacă se poate şi ieftin. Este un program care într-un final a intrat pe o zonă bună pentru că am adus Beretta aici unde lumea se pricepe să facă arme şi este mult mai uşor”, a dezvăluit Radu Oprea, ministrul Economiei, conform observatornews.ro. Cu acest pas crucial, orașul se pregătește pentru o renaștere spectaculoasă. Și nu este singurul. Într-o mișcare care sugerează o schimbare semnificativă în peisajul industrial al țării, se anunță, în plus, construirea unei fabrici de pulberi la Reșița. Este important de menționat că în prezent în România există deja 13 fabrici și uzine specializate în producția de arme și muniție.

 

 

Perspectivele sunt încurajatoare, deoarece se pregătesc construcția altor două unități, una la Reșița și alta la Victoria, Brașov, într-o colaborare între Romarm și gigantul german Rheinmetall. Aceste facilități vor fi dedicate producerii pulberilor folosite în proiectilele de război. Se pare că și Germania privește cu entuziasm aceste evoluții.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Câți beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale am avut în martie, în România?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with