Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Compania care produce armele Kalaşnikov a intrat în faliment

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Faimosul concern rus Kalaşnikov a dat faliment. Compania care produce celebrele arme de asalt este înglodată în datorii, iar bunurile sale au fost puse sub sechestru.

Nici măcar armata rusă nu mai cumpără asemenea arme, deşi au câştigat cu ele cel de-al Doilea Război Mondial.

 

La începutul anului 2012, producătorii celebrelor AKM-uri credeau că au dat lovitura după ce au încheiat un contract fără precedent cu poliția americană. Mii de arme semiautomate de tip Saiga-12, care folosesc muniție neletală, au intrat în dotarea polițiștilor americani. Nici această afacere însă nu i-a salvat de la faliment.

O curte de Arbitraj din Rusia a declarat falimentul concernului la cererea unei firme căreia îi datorează 28.000 de dolari. Soarta concernului care produce armele Kalașnikov pare pecetluită, mai ales că nici Ministerul Apărării din Rusia nu mai preferă acest tip de armament, ci optează pentru importul de arme mai fiabile.

„În depozitele fabricii sunt milioane de puști Kalașnikov de toate tipurile. Ijmaș are nevoie urgentă de noi piețe și de un nou model de armă”, spune analistul militar Igor Koroșenko.

Kalașnikov este una dintre cele mai celebre arme de luptă, prezentă în aproape toate războaiele moderne. A fost copiată și perfecționată în mod constant. Peste zece fabrici din lume produc astfel de mitraliere, deși contractele de licență au expirat în anii ’90. Autoritățile de la Moscova pun declinul Kalașnikovului rusesc și pe seama acestui fapt.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns