Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CONAF SATU MARE

CONAF Satu Mare organizează etapa județeană a concursului “Maratonul pentru educație antreprenorială”

CONAF Satu Mare organizează etapa județeană a  concursului “Maratonul pentru educație antreprenorială”
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Primăria Satu Mare organizează etapa județeană a concursului de planuri de afaceri ”Maratonul pentru Educație  Antreprenorială”, parte a programului național cu același nume.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Evenimentul se desfășoară azi, de la ora 11, la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare, având drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a doua și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor. Anul acesta ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la București.

 

 

Pe o piață a muncii în care schimbările rapide și incertitudinile devin normă, descoperirea vocației personale și integrarea educației antreprenoriale în parcursul educațional al adolescenților se dovedesc a fi mai relevante ca oricând. CONAF le oferă tinerilor oportunitatea de a-și identifica pasiunile și talentele inerente, pentru a se putea adapta cu succes pe piața muncii în continuă evoluție. Orele de educație antreprenorială,  susținute de antreprenori cu experiență, le oferă instrumentele necesare pentru a transforma aceste pasiuni în inițiative concrete, durabile și cu impact semnificativ în societate.
Începând cu luna februarie 2024, CONAF Sucursala Satu Mare împreună cu ISJ Satu Mare au organizat ore de educație antreprenorială în liceele din județul Satu Mare pentru 150 de elevi.

 

La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri participă 8 echipe formate din 43 elevi de la liceele din Satu Mare. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori locali și din țară, elevi și profesori din liceele din județ. Juriul, format din antreprenori, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.
Primele două echipe câștigătoare se vor califica în finala națională, care se va desfășura la București, în luna mai. În cea de-a doua ediție a “Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, respectiv din peste 20 de județe.
Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori.

 

 

Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with