Image 1
Image 2

BAIA MARE

Consilierii vor vota acordarea a două titluri de cetățeni de onoare

Municipiul Baia Mare va avea primii doi cetățeni de onoare din acest an. Consilierii locali își vor exprima votul, la ședința din  26 ianuarie, care începe la ora 10.00.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre artistul Grigore Leșe și preotului lector universitar dr. Vasile Borca.

Viceprimarul cu atribuţii de primar, Ioan Doru Dăncuş, este iniţiatorul unui proiect de hotărâre ce vizează acordarea acestui titlu artistului Grigore Leşe. Cel de-al doilea proiect de hotărâre îl are iniţiator pe consilierul local Bogdănel Gavra şi are în vedere atribuirea titlului de cetăţean de onoare preotului lect. univ. dr. Vasile Borca.

Artistul Grigore Leșe s-a născut în 20 februarie 1954, în Stoiceni. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot). Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universită­ții din București și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului.

Preotul lect. univ. dr. Vasile Borca s-a născut la 22 decembrie 1953, în Mara. Este cel care, în perioada când a ocupat funcţia de consilier cultural în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului (1990-1992), s-a implicat activ în înfiinţarea Seminarului Teologic Ortodox din Baia Mare şi a secţiei de Teologie Ortodoxă, cu două specializări (la început) – Teologie-Litere Limba română şi Teologie-Asistenţă socială – în cadrul Universităţii băimărene. De asemenea, preotul Vasile Borca este ctitor al Schitului „Sfântul Ioan Botezătorul” din staţiunea Izvoare şi iniţiatorul construirii bisericii „Sfântul Proroc Ilie” din Baia Mare.

Se vor mai supune atenției proiectele de hotărâre privind înființarea Pieței Universității, înființarea Centrului Intermodal Piața Gării, respectiv proiectul privind transformarea unor posturi vacante din statul de funcții al aparatului de specialitate al primarului de Baia Mare. Primăria mai vrea aprobarea atribuirii unui număr de 50 de autorizații taxi, introducerea unei noi linii de transport, linia 20 Auchan-Cartier Săsar și multe altele.

V. Gherman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

NORD VEST PATRONATE

Șef nou peste patroni

La Zalău a avut loc luni, 20 noiembrie, o întâlnire a patronatelor din Regiunea de Nord Vest afiliate la Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR),