Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Copiii de la Şcoala Eliade s-au prefăcut că se bat ca să devină virali pe internet

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Aşa-zisa bătaie de la Scoala Mircea Eliade a fost la sfârşit de săptămână ştirea senzaţională transmisă de toate televiziunile centrale. Dar, răsturnare de situaţie! Un copil i-a povestit unui prieten că de fapt bătaia a fost regizată.

Copiii au vrut să se dea mari pe facebook. Astfel filmuleţul lor a devenit viral pe internet, ceea ce şi-au dorit.

Oamenii mari, la fel ca în povestea cu prostul care aruncă o piatră într-un râu şi o sută de deştepţi nu reuşesc să o scoată, au sărit ca arşi, şi întrega ţară a sărit în sus.

Indiferent care este adevărul, s-a dat prea mare importanţă unui fapt banal în orice şcoală.

Trei elevi ai Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade” din Satu Mare s-au bătut vineri, 15 februarie, în cadrul unităţii de învăţământ. Informaţiile au ieşit la iveală după ce un sătmărean a două filmuleţe pe Facebook în care doi elevi îl atacă pe un  al treilea

sub privirile şi încurajările colegilor. Agresiunile au început în sala de clasă, unde victima a fost lovită cu pumnii şi picioarele după care a fost aruncată pe jos.

Din cel de-al doilea video reiese că bătaia a continuat în curtea şcolii, unde actele de violenţă au fost mai intense. Contactată telefonic, directoarea Şcolii Gimnaziale “Mircea Eliade”, Mariana Sălăgean, ne-a dat mai multe informaţii despre incidentul respectiv şi despre elevii implicaţi. Aceasta a declarat că, pentru a se stabili exact firul evenimentelor şi cauzele care au dus la violenţă, astăzi se va declanşa o anchetă în interiorul şcolii. În cadrul acesteia elevii implicaţi şi martorii dau declaraţii, în prezenţa părinţilor, despre cele întâmplate.

Referitor la ziua de vineri, directoarea susţine că la ultima oră, care s-a desfăşurat între 13:00 şi  14:00, i-a fost solicitată prezenţa la clasa respectivă (a VI-a B) de unul dintre cadrele didcactice deoarece elevii erau “mai neliniştiţi”. Directoarea s-a prezentat la clasă, însă nimeni nu i-a spus că ar fi avut loc un incident.

Elevii au probleme disciplinare

Se pare că cei trei elevi sunt cunoscuţi pentru problemele disciplinare şi de învăţătură pe care le au. Doi dintre ei, victima şi unul dintre agresori, au avut media la purtare scăzută la nota 8 în primul semestru al acestui an şcolar. În ceea ce priveşte problemele pe care elevii le-au avut în trecut, Mariana Sălăjean ne-a spus că de fiecare dată părinţii au fost sesizaţi, însă mama unuia dintre agresori refuză să se prezinte chiar şi la şedinţele cu părinţii. Având în vedere problemele pe care le cauzează băiatul dânsei, la ultima şedinţă cu părinţii conducerea şcolii a contactat poliţia pentru a o aduce pe mamă la şcoală. De asemenea, elevii au fost consiliaţi de psihologul Şcolii “Eliade” pentru neplăcerile cauzate. Mariana Sălăjean susţine că prevenirea violenţei a fost dintotdeauna un aspect important în educaţia copiilor şcolii pe care o conduce. În acest sens au avut loc, printre altele, activităţi în vederea conştientizării efectelor pe care le poate avea agresivitatea fizică, susţinute de o doamnă judecătoare.

Mariana Sălăgean a concluzionat spunând că instituţia are 808 elevi cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură şi că acest incident reprezintă “o pată pentru munca pe care o depun profesorii şi părinţii”, iar comportamentele de acest fel “nu sunt normale în nicio situaţie”.

Despre sancţiunile pe care le-ar putea primi copiii ne-a spus mai multe Călin Durla, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare. Conform spuselor acestuia, pedeapsa aplicată rămâne la latitudinea comisiei şcolare. Elevilor li se poate scădea nota la purtare, însă aceştia nu pot fi exmatriculaţi deoarece şcoala gimnazială face parte din învăţământul obligatoriu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. Stimati ziariști de la IZ, dacă vă puteți numi așa: imaginile sunt clare. Acolo e violență! Vreți să spuneți că asistăm la o piesa de teatru? Sunteți ridicoli! Încercați să duceți totul în derizoriu doar de dragul managementului instituție școlare? Și asta se numește obiectivitate jurnalistică! Oare ne credeți pe toți redardați să spuneți că acolo nu e ceva “banal” ca să citez din articol? Violența în școli e o tristă realitate ce nu poate fi negata nici de voi și nici de direcțiunea școlii Mircea Eliade care se pare a vedea în asta o normalitate. Anormalitatea nu înseamnă normalitate, stimată doamnă director!

Lasă un răspuns