Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Creşa ”Albă ca Zăpada” din Micro 14, înconjurată de gunoaie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pe Aleea Târnavei, nr. 18, în cartierul Micro 14 din municipiul Satu Mare, este situată creșa ”Albă ca Zăpada”. O creșă modernă, foarte frumoasă, curată, cu o curte spațioasă, frumos amenajată. În aceeași clădire funcționează și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9, însă intrarea în creșă se face prin spate, iar intrarea în grădiniță prin fața clădirii. În apropiere este și sediul sediul Poliției Municipale Satu Mare.

Dacă în fața grădiniței există o parcare pentru autoturisme, curățenie etc, nu același lucru îl putem spune și despre ”peisajul” de pe lângă creșă, în spatele clădirii. În primul rând, aleea din fața creșei nu are iluminat stradal, pe timpul iernii când încă la orele 7 este noapte afară practic ți-e și frică să îți duci singură copilul la creșă că poate din întuneric iese cineva și îți dă în cap. Apoi, când plouă, și în ultima vreme a tot plouat, pe alee se formează nenumărate bălți printre care trebuie să îți faci drum ca să ajungi cât de cât curat în creșă. Nici nu putem vorbi să mergi cu copilul liniștit de mână, pentru că s-ar murdări până la glezne. Apoi poate cea mai arzătoare problemă este mizeria de pe lângă pubele. Pubelele sunt amplasate la doar 2-3 metri de gardul creșei, iar mizeria ce zace pe o suprafață de câțiva metri de jur împrejur este de nedescris. Sigur, putem da vina pe faptul că în vecinătate este situat un bloc cu locuințe sociale, că sunt oameni sărmani care scormonesc în gunoi ori că sunt puși saci cu mizerie direct lângă pubele, însă firma care se ocupă de salubrizare ar trebui să își facă treaba și atunci când ridică gunoiul să ducă și din apropierea pubelelor. Ori să trimită muncitori să strângă mizeria rămasă, repet, pe câțiva metri de jur împrejur. Nu este posibil ca lângă o creșă să existe un astfel de decor. Lângă sediul Poliției Municipale Satu Mare să existe o astfel de degringoladă este strigător la cer.

Oamenii se întreabă de ce în fața clădirii care se învecinează cu sediul Poliției Municipale curățenia poate să fie în termenii normali, iar în spatele clădirii să te confrunți cu o mizerie și o nepăsare din partea responsabililor (societatea de salubrizare, conducerea municipalității) de nedescris.

Este mare păcat că munca și dedicarea personalului de execepție din creșă nu este încununată de spijinul autorităților locale.

Fiindcă după ce străbați aleea întunecată și plină de bălți, după ce ai trecut pe lângă o mare de mizerie, după ce deschizi poarta și pășești în curte, e ca și cum ai intra într-o altă lume, civilizată și curată. De asta au nevoie copiii noștri, de un sistem funcțional, curat, atât în interior cât și în exterior. 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with