Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CAZUL VLAD PASCU

CSM analizează suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu

CSM Analizează Suspendarea Judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu
Ioana Ancuța Popoviciu a mai fost sancționată disciplinar în trecut pentru lipsă de diligență în gestionarea dosarelor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

CSM va decide dacă o va suspenda pe judecătoarea care a preluat cazul lui Vlad Pascu. Dacă acest lucru se va întâmpla, procesul va începe de la capăt, susține avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă părinții uneia dintre victimele accidentului.

 

 

Propunerea de suspendare a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare a fost înaintată de Inspecția Judiciară și înregistrată la CSM. Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului va lua o decizie în privința acestui caz într-o ședință programată pentru mâine dimineață, au confirmat surse din cadrul CSM pentru Libertatea.

 

Inspecția Judiciară a transmis că solicitarea de suspendare a judecătoarei a fost făcută deoarece continuarea exercitării funcției ar putea afecta imparțialitatea procedurilor disciplinare și ar putea aduce prejudicii serioase prestigiului justiției.

 

Procesul lui Vlad Pascu a stârnit controverse după ce judecătoarea a strigat numele unuia dintre tinerii decedați în accident, în timpul primei audieri. Ulterior, Inspecția Judiciară a demarat verificări privind conduita judecătoarei la ședințele de judecată. Sesizarea a fost făcută după ce presa a relatat incidentul de la primul termen al procesului.

 

 

Decizia de a suspenda judecătoarea vine în urma finalizării verificărilor preliminare. Acum va începe o anchetă disciplinară care ar trebui să dureze aproximativ 60 de zile și să se încheie în mijlocul lunii următoare.

 

 

Ioana Ancuța Popoviciu a mai fost sancționată disciplinar în trecut pentru lipsă de diligență în gestionarea dosarelor. Anul trecut, Inspecția Judiciară a constatat că nu a avut un management adecvat al cauzelor, fiind sancționată cu avertisment de către CSM

 

CITEȘTE ȘI:Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă, nu pentru omor

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with