Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SCRIMĂ, SPADĂ

CSM Olimpia Satu Mare câștigă un trofeu mare

Adrian Dabija, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare și specialist în scrimă la spadă, a reușit să câștige pentru al doilea an consecutiv prestigioasa Cupa României.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul național, desfășurat joi, 19 octombrie 2023, la Craiova, a adunat 75 de spadasini. În fazele finale ale competiției, printre primii 16 concurenți, CSM Olimpia Satu Mare a fost reprezentată de cinci sportivi.

 

Adrian Dabija s-a impus categoric, câștigând toate cele unsprezece asalturi și adjudecându-și trofeul.

 

Deși campion național la categoria U23, Alex Oroian nu a reușit să urce pe podium. A fost eliminat în sferturile de finală de către Alin Sbârcia de la CSU Craiova, cu scorul de 15-11. În același tur, Szép Márton a fost foarte aproape de a se califica în careul de ași, dar Mihail Oprea de la CSU Craiova l-a învins cu un scor strâns de 15-14.

 

De menționat că Szép Márton l-a eliminat în runda anterioară pe coechipierul său mai tânăr, Anton Cîmpan, cu scorul de 15-12. În aceeași etapă, Mézinger Márton a fost eliminat după un asalt echilibrat de către Alexandru Stoica de la CS UNEFS București, scorul fiind 15-12. Acesta a devenit apoi adversarul lui Dabija în finală.

 

În clasamentul final, Adrian Dabija a ocupat locul întâi, în timp ce Alex Oroian a terminat pe șase, Szép pe șapte, Mézinger pe nouă, iar Cîmpan pe unsprezece.

 

Joi, alți doi sportivi de la CSM Olimpia, Tudor Surducan, eliminat în runda a 32-a, și Szabó Szabolcs, eliminat în primul tur, au concurat cu devotament.

 

Competiția continuă vineri, 20 octombrie 2023, odată cu concursul pe echipe, iar CSM Olimpia, echipa care deține deja trofeul, este favorita principală.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns