Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons a facilitat reciclarea produselor electronice şi electrocasnice

Sigla Informatia Zilei
Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons a facilitat reciclarea produselor electronice şi electrocasnice
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aplicaţia InfoCons a facilitat luni, 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, reciclarea produselor electronice şi electrocasnice prin punerea la dispoziţia consumatorilor a unei liste complete cu punctele de colectare a materialelor reciclabile, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător. Cu ajutorul aplicaţiei, consumatorii au putut identifica rapid şi uşor cel mai apropiat centru de colectare, reducând astfel timpul şi efortul necesar pentru a găsi un loc adecvat de reciclare, potrivit unui comunicat al InfoCons, organizaţie pentru protecţia consumatorilor. “Reciclarea este un gest important pentru protejarea mediului înconjurător. Prin reducerea cantităţii de deşeuri care ajung în depozitele de gunoi, contribui la conservarea resurselor naturale şi la reducerea impactului negativ asupra mediului”, se spune în documentul citat.
Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, InfoCons aminteşte despre Programul Unic de Certificare “Global Carbon Point” – “Punctul Global de Carbon” lansat la nivel European. “În contextul unei dezvoltări continue, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional a problematicii privind amprenta de carbon, precum şi în contextul unei agravări a efectelor globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apăraţi, informaţi şi educaţi privind amprenta de carbon, atât a produselor şi serviciilor, cât şi a tot ceea ce ne înconjoară (clădiri , birouri, locuinţe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor, serviciilor şi a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaţionale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai precişi”, se arată în comunicat.
Iniţiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) şi în întâmpinarea principiilor şi strategiei Uniunii Europene privind atât Protecţia Mediului, cât şi economia circulară şi ecodesign.
“Această iniţiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europene prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor şi fiscalităţii, pentru a reduce cu cel puţin 55% până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră faţă de nivelurile din 1990 şi pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050”, precizează InfoCons.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns