Se poate doar presupune că o bună parte din careienii care au beneficiat de aceste zile libere, unele cu recuperare, au preferat să părăsească municipiul pentru a-şi petrece “miniconcediul” în staţiunile balneare şi de recreere din zonele învecinate sau chiar din Ungaria.
În ciuda numărului redus de cumpărători, legumicultorii careieni şi cei din localităţile limitrofe au expus pe tarabe: porumb pentru fiert – un leu/bucată; cartofi 1-2 lei/kilogram; varză albă 2 lei/kilogram; ţelină 2 – 3 lei/bucată; zarzavaturi asortate 2 – 3 lei/legătură; gulii 2 – 2,5 lei/bucată; gogoşari – 5 lei/kilogram; alte sortimente de ardei 3 – 5 lei/kilogram; roşii de grădină 2-3 lei/kilogram; castraveţi 2,5 – 3,5 lei/kilogram; dovlecel 1-2 lei bucata, în funcţie de mărime; pepene verde 2-3 lei/kilogram; pepene galben 3-5 lei/kilogram; piersici 2 – 3,5 lei/kilogram; prune 3 lei/kilogram, plante aromate (mărar, cimbru ş.a.) 1-1,5 lei/legătură; vinete 3 lei/kilogram.
Se cuvine subliniat faptul că preţurile menţionate mai sus au fost negociabile. Dezavantajul legumicultorilor care au decis să-şi valorifice producţia pe seama ieşirii în piaţa agroalimentară din municipiul Carei este imens.
În imediata vecinătate a acesteia este un supermarket, cu o ofertă adesea mai bogată precum cea din piaţă, numai că se pun nu de puţine ori semne de întrebare cu privire la prospeţimea acelor produse, în comparaţie cu cele recoltate dimineaţa şi apoi scoase la vânzare în aceeaşi zi. Concurenţă există şi în ceea ce priveşte preţurile. În majoritatea cazurilor legumicultorii autohtoni nu-şi pot permite să vândă produsele la preţuri mici precum în supermarket. Nu şi-ar putea recupera nici cheltuielile, unde să mai încaseze ceva şi pentru munca prestată.
Fii primul care comentează