Image 1
Image 2

ARTĂ ȘI CARITATE

Cursanții Școlii de Arte Satu Mare și-au vândut cu succes lucrările la licitație pentru un scop nobil

O seară în compania unor oameni frumoși a avut loc miercuri, 13 decembrie 2023 cu ocazia Expoziției cu vânzare prin licitație organizată de secția de arte plastice din cadrul Școlii de Arte Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iată că un 13 decebrie ploios din urbea de pe Someș, cu multă forfotă și străzi sufocate de circulația bară la bară a mașinilor s-a dovedit mai norocos decât se poate crede prin  prisma oamenilor de bine, cursanți ai școlii, echipa managerială, profesori și prieteni deopotrivă care au răspuns invitației organizatorilor de a înmulți binele. Și l-au înmulțit boierește am putea spune!

 

Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Județeană Satu Mare în sala cu oglinzi, locul care de o bună vreme oferă cu generozitate cursanților posibilitatea de a-și exprima trăirea artistică în cele mai variate forme: pictură, grafică, linogravură.

 

Alături de cursanți și îndrumătorii lor, profesorii Cristina și Aurelian Busuioc s-a aflat conducerea Școlii de Arte, respectiv managerul, Mircea Deac, directorul Florin Pop, profesorul pentru instrumente de suflat, Cristian Totpati, prietenii și familiile cursanților.

 

În debutul manifestării a avut loc un moment muzical de excepție prin interpretarea unor colinde de către grupul de suflători la saxofon al Școlii de Arte coordonați de prof. Cristian Totpati. Copiii au cântat și încântat audiența prin acest cadou muzical cu totul aparte.

 

Unicitatea evenimentului a fost dată fără doar și poate de intenția cursanților Secției de Arte Plastice de a-și vinde lucrările la licitație pentru un scop nobil, acela de a aduce o fărâmă de bucurie în sufletele copiilor internați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare în perioada Crăciunului. Cu banii strânși în urma vânzării lucrărilor artistice vor fi cumpărate daruri pentru micuții pacienți.

 

Curatorul expoziției, profesoara Cristina Busuioc a reușit cu mult talent și măiestrie să aducă în atenția invitaților elemente de inedit ale fiecărei lucrări printr-o prezentare din care nu au lipsit informații din istoria artei, simboluri și stil. Plăcerea de a exprima ineditul fiecărei lucrări de către Cristina Busuioc s-a putut remarca pe tot parcursul prezentării, ceea ce i-a făcut pe oameni să aprecieze și mai mult munca din spatele fiecărei lucrări, să aplaude  efortul, talentul și perseverența cursanților.

 

Iar invitații au fost și ei la înălțime prin modul în care au susținut acest demers caritabil. Au cumpărat numeroase tablouri ceea ce a reușit  să producă o dublă apreciere, una pentru autorii lucrărilor și cea de-a doua, pentru demersul caritabil ce se are în vedere.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Spectacol caritabil la Filarmonica Dinu Lipatti

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with