Image 1
Image 2

PROFESORI SUSPENDAŢI

Dacă sunt anchetaţi pentru fapte de violenţă fizică ori verbală

Profesorii anchetaţi pentru fapte de violenţă fizică ori verbală nu vor mai preda la clasă pe perioada cercetărilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nu vor putea preda la clasă pe perioada anchetei disciplinare, dar vor primi salariu profesorii care sunt anchetaţi pentru că ar fi comis fapte de violenţă fizică sau verbală la adresa elevilor sau colegilor din cancelarie sau care se fac vinovaţi de orice fapte sau atitudini care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreşcolarilor/ preşcolarilor/ elevilor.

Asta prevede noua lege a Educaţiei care va intra în vigoare pe 2 septembrie. Spre deosebire de legea anterioară, acum sunt prevăzute sancţiuni mai punctuale. De exemplu, se specifică sancţiuni pentru faptele de violenţă de orice fel, comise de profesori. În noua lege dispare şi observaţia scrisă, prima măsură ce se poate lua acum fiind direct un avertisment.

Noua lege a Educaţiei prevede cazuri concrete în care profesorii pot fi sancţionaţi, cum ar fi situaţiile de violenţă fizică sau verbală. Pe perioada anchetei disciplinare, în aceste situaţii, “cadrul didactic nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari, cu păstrarea corespunzătoare a drepturilor salariale”. Pentru aceste fapte nu se aplică avertisment scris, ci sancţiuni cumulate, până la desfacerea contractului de muncă.

Decizia poate fi contestă de anchetat în termen de 15 zile de la comunicare, la Comisia Naţională pentru Inspecţie Şcolară de la nivelul ARACIIP. Până acum decizia se contesta la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul şcolar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Crater crează panică la Slănic , județul Prahova

Crater crează panică la Slănic , județul Prahova

Un crater cu adâncimea de doi metri și o suprafață de 60 de metri pătrați a determinat evacuarea a 20 de persoane și devierea traficului în Slănic, Prahova. “Trebuie să ținem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani, iar noi știm doar ce s-a întâmplat în ultimii 200 de ani. Încă nu putem ști dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată. În privința apei din Baia Baciului, a scăzut apa, în timp, și monitorizăm fenomenul”, a declarat primarul Costea Daneluș.