Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

APEL UMANITAR

Dan George Roszuș, elev la Eminescu, are nevoie urgentă de ajutor

Un elev de numai 16 de la Colegiul Național Mihai Eminescu are nevoie urgentă de ajutorul tuturor celor cu suflet și care simt nevoia să ajute. Din vara anului în curs, Dan George Roszuș s-a îmbolnăvit grav.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Un elev de numai 16 de la Colegiul Național Mihai Eminescu are nevoie urgentă de ajutorul tuturor celor cu suflet și care simt nevoia să ajute. Din vara anului în curs, Dan George Roszuș s-a îmbolnăvit grav.

 

 

Este vorba despre o boală rară, care până în prezent a afectat 200 de oameni din lume, dar care nu are tratament în Europa. Tânărul este nevoit să meargă în Statele Unite ale Americii, pentru a avea o șansă la viață, iar în ajutorul lui au sărit profesorii și elevii de la instituția de învățământ pe care o frecventează.

 

 

Colectivul de la Colegiul Național Mihai Eminescu, precum și colegii sunt alături de George Dan Roszuș, și au organizat o colectă în lei, deschizând un cont la Banca Transilvania.

 

 

“Rosuș Dan George este un tânăr de 16 ani, care te cucerește din prima clipă.

Tânărul studiază la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Satu Mare.

 

 

Magnetismul și profunzimea lui sunt reale, cum real este și întunericul umbrei ce a coborât încet asupra lui, în vara anului 2023, sub forma unei boli rare. Sunt doar 200 de cazuri raportate în lume, puțin înțelese, deoarece tratamentul este complet inaccesibil în Europa. Boala este nemiloasă: tumoră hepatică desmoplazică cu celule mici rotunde T2bN1M0-st. IV.

 

 

Întrebându-l ce tratament a urmat, mi-a răspuns cuminte: “Am terminat 4 cicluri de chimioterapie, însă al cincilea nu l-am dus la capăt din cauza Covidului.”

 

 

Transfuzie de sânge ai făcut? îl întreb din nou. Răspunde simplu: “da, și trombocite și plasmă, de mai multe ori”. Simt o strângere de inimă gândindu-mă la efemeritatea existenței și la fragilitatea celui mai prețios dar: viața. Totodată intuiesc durerea neștiută a celei care i-a dăruit viața: mama.

 

 

Gândurile mi se întorc la adolescent. Acesta se pregătește de o nouă internare la Cluj-Napoca, dar, concomitent, lucrează la documente. Completează formulare în limba engleză, adună traduceri ale actelor medicale, pregătește date imagistice spre a fi transmise în America.

 

 

Clinica Mayo din Statele Unite ale Americii i-a răspuns favorabil la solicitarea unei programări. Înseamnă că acest tânăr deosebit are un scop, are o misiune și mai ales, are un viitor!

 

 

Pentru a menține vie flacăra speranței, pe numele lui s-a deschis un cont în lei, la Banca Transilvania.

Sperăm să vă alăturați campaniei inițiate și să sprijiniți miracolul vieții.

 

 

Sperăm să vă alăturați campaniei inițiate și să sprijiniți miracolul vieții.

Doamne ajută!”, a precizat conducerea Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare.

 

 

Sătmărenii cu suflet, precum și toți cei care simt nevoia să ajute o pot face printr-o donație în lei, la următorul cont deschis la Banca Transilvania:

RO90BTRLRONCRT0553510301

 

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns