Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ȘAH

David Ilonczai, de la LPS Satu Mare, a câștigat principalul turneu de la FISSM 2023

Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare s-a încheiat duminică, 20 august 2023. Turneele din program au strâns peste 120 de șahiști din mai multe țări.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dacă primele două turnee au fost ”închise”, fără participare sătmăreană, cel de-al treilea a fost câștigat tocmai de un sătmărean de la LPS Satu Mare

Antrenat de Cătălin Ardelean, LPS-istul David Ilonczai a câștigat concursul open.

Pe lângă alte turnee mai mici, în principal, Festivalul s-a desfășurat pe 3 secțiuni:
A) Memorialul Iuliu Szabo (turneu închis cu 10 participanți pentru normă de GM )
B) Memorialul Marian Vasile (turneu închis cu 10 participanți pentru normă de IM )
C) Memorialul Dan Francisc – concurs cu 101 participanți cu Elo sub 2050.

Dacă în primele 2 secțiuni nu au participat jucători domiciliați sau legitimați la vreun club sătmărean, la concursul open numărul acestora a fost unul foarte consistent.

După cele 7 runde desfășurate timp de 4 zile, câștigătorul convingător a fost desemnat sătmăreanul David Ilonczai, acesta obținând și premiul mare de 3.500 lei și un trofeu, de asemenea, mare.

Reprezentând clubul de performanță din șahul sătmărean, David este un tânăr care a impresionat mereu prin valorile morale și culturale care-l caracterizează. După debutul șahist la UNIO Satu Mare alături de antrenorul Pall Zoltan, David s-a mutat apoi la LPS Satu Mare în jurul vârstei de 10 ani. Pe întreagă perioada a junioratului a obținut rezultate șahiste bune, fiind titular în echipa LPS campioană națională în grupa băieți sub 20 de ani .

După încheierea junioratului a rămas la LPS, devenind unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei sătmărene de Divizia A. Anul trecut a venit direct de la un seminar internațional din străinătate, obținând cel mai bun rezultat dintre participanții la competiția pe echipe.

În luna iulie a acestui an a obținut cu felicitări diplomă de licență în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca- Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, urmând că din toamna să urmeze studiile masterale în Germania, la ESMT Berlin “Innovation and Entrepreneurship” pentru următorii 2 ani.

Alți sportivi care au reprezentat LPS Satu Mare au avut și ei rezultate bune.

Astfel, vicecampioana României în grupa fetelor sub 16 ani, Ștefania Sălăjan a obținut 4,5 puncte. Pentru ea a fost o ultima repetiție înainte de Campionatul European de Junioare care se va desfășura în perioada 4-15 septembrie.

Mai mulți copii din cadrul LPS Satu Mare au obținut 4 puncte, aceștia fiind:
• Marian Mureșan – locul 2 B 12 ani
• Ionuț Iuga
• Alex Pașca – locul 2 Băieți 10 ani
• Alex Maier
• Amalia Zamfirache ( + 89 la Elo ) – locul 1 Fete 12 ani

Ceilalți copii de la LPS Satu Mare care s-au bucurat de această experiență șahistă sunt:
• Român Jozsef
• Szabo Bence
• Noelia Cristurean – locul 2 Fete 10 ani
• Andreea Cristurean – locul 1 Fete 10 ani
• Andrei Năsui
• Damian Bonea

Ne bucurăm să o revedem printre participanți și pe Lorela Ardelean. După numeroasele medalii obținute pentru LPS Satu Mare, ea a absolvit licență și masterul la Universitatea Politehnică Timișoara, iar din 2022 este studentă și sportivă în cadrul UV Timișoara”, mai precizează antrenorul Cătălin Ardelean.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns