Image 1
Image 2

TICHETE DE MASĂ

De ce nu este de acord industria HoReCa cu acordarea tichetelor de masă în bani

Nu înţelegem măsura absurdă prin care s-a decis acordarea de tichete de masă şi în bani, de aceea cerem păstrarea sistemului existent în România de peste 25 de ani, pe cardurile specifice de tichete, pe care le folosesc deja peste 3 milioane de angajaţi, susţin reprezentanţii industriei HoReCa, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

“Suntem îngrijoraţi de modul în care sunt anulate măsurile bune din România. Nu înţelegem măsura absurdă prin care s-a decis acordarea de tichete de masă şi în bani şi vă solicităm domnule premier Marcel Ciolacu să păstraţi tichetele de masă aşa cum sunt ele în România de peste 25 de ani, pe cardurile specifice de tichete pe care le folosesc deja peste 3 milioane de angajaţi. Nu creaţi o situaţie riscantă în care să fie pusă sub semnul întrebării singura masă certă a 3 milioane de oameni! Cardurile de masă sunt acordate angajaţilor pentru a mânca la prânz, iar, prin modificarea pe care intenţionaţi să o faceţi, riscaţi să deschideţi o cutie a Pandorei şi să schimbaţi în mod dramatic destinaţia acestor bani, transformându-i în lichidităţi care vor ajunge în alte zone ale economiei, pe care acum încercaţi să le reglementaţi, cum ar fi jocurile de noroc”, avertizează organizaţia HORA.
Conform unei analize a datelor financiare recente realizată de Frames, afacerile companiilor din zona de servicii de servire a mesei ar putea înregistra o scădere de peste 6 miliarde de lei în 2024 prin adoptarea măsurii de a permite şi acordarea în cash a tichetelor de masă.
“Tichetele de masă sunt acordate în peste 45 de ţări, exclusiv pe carduri dedicate care pot fi utilizate pentru a mânca la prânz”, sunt de părere oficialii asociaţiei de profil.
Aceştia menţionează, totodată, că “tichetele de masă nu sunt un moft”, ci “reprezintă o modalitate de protecţie a angajaţilor, care trebuie să mănânce la prânz. Tichetele de masă sunt o formă de grijă faţă de 3 milioane de români care prin acest instrument mănâncă cel puţin o masă pe zi. Tichetele de masă înseamnă foarte mult pentru restaurantele şi cantinele din România, sunt oxigenul care le asigură continuarea afacerii”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with