Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De Revelion s-au înregistrat mai puţine accidente decât anul trecut

Sigla Informatia Zilei
Poliţiştii rutieri au fost în stradă, cu prilejul Sărbătoririi Anului Nou, pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi a preveni evenimentele rutiere grave. Astfel, a scăzut numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Poliţiştii rutieri au fost în stradă, cu prilejul Sărbătoririi Anului Nou, pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi a preveni evenimentele rutiere grave. Astfel, a scăzut numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere.

 

 

“În perioada 30 decembrie 2012 -1 ianuarie 2013, comparativ cu perioada similară 2011/2012, s-au înregistrat 43 de accidente rutiere grave, cu 19 mai puţine, soldate cu 38 de răniţi grav, cu 13 mai puţini ca în perioada de comparatie şi 13 persoane decedate, cu 5 mai puţine ca în perioada similară a anului trecut,” se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

 

De asemenea, poliţiştii rutieri au acţionat în filtrele rutiere instituite pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece.

 

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, continuă activităţile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave.

 

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

 

Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

 

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, POLIŢIA ROMÂNĂ recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

 

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

 

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

 

Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.

 

Nu consumaţi alcool!

 

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

 

Redactia cotidianului Informatia Zilei si Politia Rutiera va ureaza: DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Impactul Schengen asupra pieței muncii din România

EXODUL FORȚEI DE MUNCĂ

Impactul Schengen asupra pieței muncii din România

Aderarea României la Schengen ar putea duce la un exod planificat al lucrătorilor asiatici, conform previziunilor. Sectoarele construcțiilor, retailului și industriei auto sunt cele mai susceptibile la impact, cu posibile creșteri salariale și dificultăți în menținerea producției. Adaptarea eficientă la aceste schimbări va fi esențială pentru stabilitatea economică a țării.