Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din anul 2014 se acorda bani pentru zonele de interes ecologic

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    După cum subliniază publicaţia Recolta.eu, “Chiar dacă discuţiile privind politica zonelor de interes ecologic (înverzire sau greening) sunt încă aprinse, comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloş, este de părere că vor fi puţine ferme care să nu îndeplinească cerinţa „celor şapte procente”.

Cioloş are veşti bune cu privire la tema zonelor de interes ecologic. Vorbim aici despre o propunere prin care o parte din cei 7 la sută destinaţi înverzirii să fie înlocuiţi cu terenuri pe care s-au plantat oleaginoase şi proteaginoase.

Cu ocazia conferinţei „CAP@50″ Communication networking event” care a reunit la Bruxelles peste 270 de specialişti în comunicare, de la jurnalişti la oficiali ai ministerelor de resort din ţările Uniunii Europene, comisarul Cioloş a subliniat faptul că oamenii n-ar trebui să se teamă de politica de înverzire.

Potrivit declaraţiilor date echipei de ziarişti din România, prezenţi la „CAP@50″ Communication networking event”, dacă acum unele suprafeţe sunt neeligibile la plăţi, după introducerea acestei noi politici a zonelor de interes ecologic, adică începând cu 2014, pentru aceste terenuri se vor primi bani(…)

„Va exista posibilitatea, pe care o vom propune în perioada următoare, ca o ameliorare a celei înaintate iniţial ca, din cele 7%, să rămână probabil jumătate la nivelul fermei, individual. Cealaltă jumătate ar urma să fie gestionată la nivelul mai multor ferme, pe o suprafaţă mai mare la nivel regional, la nivelul unei comune sau grup de comune, astfel încât să se poată pune în valoare şi astfel de suprafeţe verzi care există deja în comuna respectivă şi să nu mai fie nevoie să fie scoase alte suprafeţe din cultură”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns