Image 1
Image 2

Din totalul turiştilor care au sosit în Satu Mare în luna aprilie, doar 4,1% au fost străini

Din totalul turiştilor care au sosit în Satu Mare în luna aprilie, doar 4,1% au fost străini
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Numărul turiştilor a crescut comparativ cu anul trecut

Dintr-un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică Satu Mare reiese că numărul turiştilor a crescut în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, am aflat şi cifrele înregistrate în luna aprilie 2023.

 

 

Astfel, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în luna aprilie 2023 au însumat 13.690 de persoane, în creştere cu 28,8% faţă de cele din luna aprilie 2022. Din numărul total de sosiri, în luna aprilie 2023, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 95,9%, în timp ce turiştii străini doar 4,1%.

 

 

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în luna aprilie 2023 au însumat 16480, în creştere cu 28,4% faţă de cele din luna aprilie 2022. Din numărul total de înnoptări, în luna aprilie 2023, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 92,7%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au înregistrat un procent de 7,3%.

 

 

Totodată, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică în luna aprilie 2023 a fost de 24,5% pe total structuri de cazare turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în creştere cu 5,1 puncte procentuale faţă de luna aprilie 2022.

 

 

În luna aprilie 2023 la nivelul judeţului Satu Mare au fost cazaţi 13.690 de turişti, din care 557 de turişti străini (reprezentând 4,1 % din totalul turiştilor).

 

 

În perioada 1.I. – 30.IV.2023 la nivelul judeţului Satu Mare, au fost cazaţi 58.695 de turişti, din care 2200 de turişti străini (reprezentând 3,7 % din totalul turiştilor).

 

 

Comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2022, numărul turiştilor a crescut cu 48,1%.

 

 

 

Precizări metodologice

Sosirea unui turist se înregistrează când o persoană este înscrisă în registrul structurii de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. în fiecare structură de primire turistică cu funcţiune de cazare turistică se socoteşte o singură sosire pe turist, indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă.

 

 

Înnoptarea este intervalul de 24 ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidenţa spaţiului de cazare turistică şi beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spaţiului ocupat, chiar dacă durata de şedere efectivă este inferioară intervalului menţionat.

 

 

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică exprimă relaţia între capacitatea de cazare turistică în funcţiune şi utilizarea efectivă a acesteia de către turişti, într-o perioadă determinată. Rezultă din calcul prin raportarea numărului total de înnoptări realizate, la capacitatea de cazare turistică în funcţiune, din perioada respectivă.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

RELAȚII BILATERALE

Delegația japoneză, primită de Ciucă

Miercuri, președintele Senatului, Nicolae Ciucă a primit vizita delegației oficiale japoneze condusă de Kimi Onoda, vice-ministru al Apărării. Potrivit oficialului român este de așteptat ca relațiile dintre România și Japonia să se intensifice.

O casă a luat foc de la un scurtcircuit

INCENDIU LA SATU MARE

O casă a luat foc de la un scurtcircuit

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat duminică, 3 martie a.c., în jurul orei 10.30, să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit de pe strada Lazarului din municipiul Satu Mare.