Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DISCUŢII: Se ia în calcul compensarea vaccinului antigripal din farmacii

Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vaccin antigripal
Vaccin antigripal

Campania de vaccinare antigripală ar putea să înceapă din această lună, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Ministrul a spus că în decursul zilei de luni, 11 septembrie 2023 a avut o primă discuţie pe această temă cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în sensul de a accelera acest proces, vaccinarea urmând să se realizeze prin reţeaua cabinetelor de medicină de familie. Întrucât vaccinurile antigripale pentru sezonul rece 2023 – 2024 sunt disponibile deocamdată doar în farmacii, Ministerul Sănătăţii ia în calcul compensarea lor.

“Noi putem să transferăm de la Ministerul Sănătăţii către CNAS să compenseze aceste vaccinuri, dar trebuie să vină solicitarea din partea casei pentru a putea face acest transfer. În luna septembrie ar putea fi demarată campania de vaccinare antigripală” a spus ministrul Alexandru Rafila.
Cât despre creşterea numărului de îmbolnăviri cu virusul Covid-19 şi luarea unor măsuri suplimentare odată cu începerea noului an şcolar, ministrul Sănătăţii a fost de părere că nu se impun deocamdată alte măsuri decât cele care se aplicau până acum în situaţia unor viroze sau stări gripale, respectiv limitarea trasmiterii infecţiilor respiratorii dublată de măsurile de igiena individuală. Printre acţiunile întreprinse în ultima perioadă, Ministerul Sănătăţii a realizat prin direcţiile de sănătate publică din teritoriu o verificare ţintită strict pe autorizarea şcolilor urmând ca datele colectate să fie centralizate pentru a avea o situaţie la zi asupra condiţiilor igienico-sanitare şi de siguranţă la incendii a unităţilor de învăţământ.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns