Image 1
Image 2

VULNERABILITATEA LOCUINȚELOR

Doar 20% din locuințele din România protejate împotriva dezastrelor naturale

În prezent, doar 20% din locuințele din România sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale, potrivit declarațiilor directorului general al PAID, Nicoleta Radu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Potrivit directorului general al PAID, Nicoleta Radu, doar 20% din cele peste 9,7 milioane de locuințe din România sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale.

Legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor nu a fost aplicată așa cum era prevăzută, conform afirmațiilor sale în cadrul unei conferințe de specialitate.

Radu a subliniat că această situație expune aproximativ 7,6 milioane de locuințe la riscuri financiare semnificative în cazul unor evenimente neașteptate.

Ea a argumentat că această protecție financiară este esențială, mai ales pentru cei cu resurse materiale limitate, și că ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare individ. Radu a adăugat că aplicarea legilor în România poate fi problematică și că educația financiară este crucială pentru conștientizarea importanței asigurării locuințelor împotriva riscurilor naturale.

De asemenea, ea a remarcat că mentalitatea populației românești poate fi influențată de trecutul său istoric, în care accesul la locuințe individuale a fost limitat, iar achiziționarea acestora a fost considerată un pas important, dar responsabilitățile asociate nu au fost întotdeauna luate în considerare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Implementare sistem fotovoltaic de 260 kW

Anunț finalizare implementare proiect

Implementare sistem fotovoltaic de 260 kW

SC METAMOB SRL, cu sediul în : str. Aurel-Vlaicu, nr. 102-106, Municipiul Satu Mare, jud. Satu Mare, cod postal 440122, România, anunta finalizarea proiectului cu titlul „Implementare sistem fotovoltaic de 260 kW”, co-finanțat prin Fondul de Coeziune, Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 11:

Bugetarii au șase zile libere în „minivacanța” de Paște

SISTEMUL PUBLIC

Bugetarii au șase zile libere în „minivacanța” de Paște

Românii vor avea o prima minivacanță, de șase zile, la începutul lunii mai, când va fi și Paștele Ortodox. Fiindcă Paștele va fi în aceeași săptămână cu 1 Mai, zi liberă prin lege, Guvernul a hotărât ca bugetarii să fie liberi și în 2 mai, astfel încât să se facă „punte” cu Paștele, în 5 mai.