Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ROMÂNIA

Doar o anumită categorie de bugetari vor primi vouchere de vacanţă şi tichete de masă

Tichete de vacanta
Ministerul Finanţelor a anunţat care vor fi condiţiile de acordare a tichetelor de vacanţă şi a bunurilor de masă, pentru anul viitor. Conform proiectului de lege referitor la măsurile fiscal-bugetare pentru sustenabilitatea financiară a României pe termen lung, doar angajaţii din sectorul bugetar cu anumite venituri vor avea dreptul la vouchere de vacanţă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre bugetari cu venituri salariale mai mici de 14.000 de lei brut. De menţionat este faptul că valoarea acordată tichetelor de vacanţă va creşte la 1600 de lei. În ceea ce priveşte indemnizaţia de hrană sau bonurile de masă, suma totală alocată nu poate depăşi două salarii minim brute pe ţară / an / persoană.

 

 

Cheltuielile privind voucherele de vacanţă sau alte drepturi acordate conform reglementărilor legale sau contractelor colective de muncă nu pot depăşi anual, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, contravaloarea a 1.600 lei/an/persoană. Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizaţia de hrană/tichete de masă/norma de hrană indiferent de denumirea acesteia stabilite conform reglementărilor legale sau conform contractelor colective de muncă nu pot depăşi anual contravaloarea a două salarii minim brute pe ţară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019, actualizată cu indicele preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică, începând cu ianuarie 2025″, se menţionează în Expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de lege.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns