Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Două treimi din populaţia Slovaciei a fost testată pentru COVID în weekend

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Peste 3,6 milioane de cetăţeni, reprezentând circa două treimi din populaţia Slovaciei, au participat în ultimul weekend la programul naţional de testare gratuită pentru COVID-19 a întregii populaţii.

Potrivit datelor anunţate de premierul Igor Matovic, 1,06% din persoanele testate au avut rezultat pozitiv şi trebuie să se autoizoleze la domiciliu, la fel şi persoanele care nu s-au testat. Deşi criticat în special pentru faptul că testele antigen rapide folosite în această campanie sunt mai puţin precise decât testele moleculare PCR, şeful guvernului de la Bratislava a susţinut acest program ca o modalitate de a încetini răspândirea virusului şi de a evita un nou ”lockdown”. El a apreciat că şi dacă numai jumătate din aceste rezultate sunt corecte acest lucru este de mare ajutor în combaterea pandemiei.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ASIGURAREA DE SĂNĂTATE ÎN GERMANIA

Germania introduce CT-ul cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate

Germania introduce acoperirea tomografiei computerizate (CT) cardiace în beneficiile asigurărilor de sănătate, o măsură importantă care ar putea inspira implementarea similară în România pentru îmbunătățirea diagnosticului bolilor de inimă. Cât de importantă credeți că este introducerea tehnologiei CT cardiac în beneficiile asigurărilor de sănătate și ar trebui să fie această măsură implementată și în România pentru a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă?