Image 1
Image 2

EMOȚII BLOCATE

Durerile coloanei vertebrale ascund emoții blocate

Durerile coloanei vertebrale ascund emoții blocate
Dacă suferiți des de dureri sine materia, de tip vertebral sau paravertebral, este important, pe de o parte, să vă dați seama de unde provin aceste dureri și, pe de altă parte, să verificați dacă nu au o origine patologică, înainte de a vă gândi la o posibilă origine psihogenă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Durerile cervicale: “credința fără încredere în sine nu este decât o iluzie a eului”
Dacă ați înceta să vă limitați orizontul la lungul nasului, ați fi mult mai puțin complexat. Durerile cervicale sunt adesea consecința unei răni narcisice, al cărei scop este destabilizarea încrederii în sine. Aceste dureri pot apărea brusc și dispărea la fel de repede în clipa în care sentimentul de inferioritate dispare. Dacă suferiți de dureri cervicale atipice, nu vă repeziți la kinetoterapeut, înainte să fi trecut în revistă sentimentele și gândurile parazite. Cauza nu se află niciodată prea departe. Dacă este vreun apropiat care vă vrea răul, veniți-i de hac, în gând, firește, după care îndepărtați-vă de el. Dacă este un sentiment nociv, vizualizați-vă curățirea câmpului psihologic. Trebuie să afânați brazdele conștiinței, ca să-i dați aer să respire. Vertebrele cervicale botezate “cei șapte stâlpi ai înțelepciunii” sunt, în primul rând și înainte de toate, sediul simbolic al credinței (în sine, în Dumnezeu sau în orice altceva). Credința însă este primul dintre acești stâlpi, indiferent care ar fi ordinea în care îi plasați pe ceilalți șase.

 

 

Durerile dorsale: “cei vinovați sunt adesea victime ale propriei lor nevoi de ispășire”
Oamenii nu sunt destul de copți ca să trăiască fără tema de damnare. Au nevoie de constrângeri.Au nevoie să sufere ca să se simtă mai buni. Au nevoie să fie vinovați ca să primească iertarea și să se bucure de dulcele sentiment al răscumpărării.

 

Dacă durerile dorsale nu sunt provocate de vreo scolioză, de o scifoză sau de orice altă cauză structurală, ele pot fi consecința “spatelui curbat psihic” sau o reacție la frica de mustrările care vă așteaptă drept pedeapsă pentru o greșeală pe care ați comis-o. Dar la urma urmelor, nu cumva vă place să vă simțiți vinovat din pură plăcere masochistă? Teama de pedeapsă poate foarte bine să pară atât de excitantă, de așteptată și de sperată, încât vă va elibera de sentimentul psihotoxic care este cuplabilitatea. Vertebrele dorsale sunt însuși sediul culpabilității. Majoritatea strămoșilor noștri erau obișnuiți să fie bătuți fără motiv de către stăpânii lor> cu siguranță aceasta este cauza pentru care vertebrele dorsale au devenit o sucursală psihoanatomică a culpabilității.

 

 

 

Durerile lombare
Acestea trebuie puse în legătură cu o atitudine de încăpățânare, fondată sau nu. Este durerea de care suferă cei încăpățânați ca niște catâri. Ei se aruncă în zid și mai și claxonează, dar nu le trece prin cap să-l ocolească pentru a-l evita. Li s-ar putea spune că n-au dreptate, deși au o nevoie imensă să audă că nu greșesc, mai ales când se înșală.

 

 

Durerile sacrale: “o sănătate perfectă este singurul sacrament care contează“
Instinctul de supraviețuire se regăsește în diferite părți ale corpului, printre care și osul sacrum, care este unul din sediile sale simbolice. Iubire nestăpânită de viață, acesta este instinctul de supraviețuire. Durerile atipice în regiunea sacrală vă informează că instinctul de supraviețuire este slăbit și că trebuie să acționați. Sănătatea vă este în primejdie sau poate că șansele de reușită riscă să fie distruse. Trebuie să acționați.

 

Durerile coccigiene: “entuziasmul este o energie vulnerabilă în fața prăbușirii brutale a unei motivații frauduloase”
Energia kundalini este izvorul oricărei energii sexuale și spirituale, iar filosofia tantrică o situează la baza coloanei vertebrale. Entuziasmul este un sentiment fragil. El îi deranjează pe cei care nu vi-l împărtășesc și care vor face tot ce le stă în putință ca să vă demoralizeze. Fraza ucigașă este< “Vă admir entuziasmul, dar vă anunț, cu regret, că proiectul dumneavoastră nu va fi acceptat.” Spiritelor cuminți nu le place acest sentiment care exaltă nevoia de a acționa. Ei nu se adapă din beția entuziasmului și sancționează acest sentiment care îi perturbă în digerarea sănătoasă a prejudecăților lor. Entuziasmul are meritul de a-i întineri pe cei care abuzează de el. Nu lăsați pe nimeni să vi-l distrugă! Cei care ucid entuziasmul (joy killers) sunt indivizi poluanți prin definiție, pesimiști, fataliști, cultivând mediocritatea sentimentelor ca să nu simtă mizeria în care își trăiesc viața.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns