Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

FILM

Édith Piaf, recreată cu ajutorul Inteligenței Artificiale într-un film biografic

Warner Music și moștenitorii cântăreței Édith Piaf au anunțat proiectul unui film biografic animat, utilizând inteligența artificială, pentru a recrea vocea și imaginea celebrei cântărețe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Proiectul, numit “Édith”, marchează 60 de ani de la dispariția ei și este în faza finală de dezvoltare, scrie Le Parisien. Realizatorii promit să ofere o perspectivă nouă asupra vieții și carierei celebrei cântărețe, acoperind perioada anilor 1920 până în 1960, între Paris și New York.

 

Filmul, cu o durată de 90 de minute, va folosi vocea lui Piaf pentru narator, va dezvălui aspecte necunoscute din viața artistei. Inteligența Artificială este antrenată pe sute de extrase vocale și imagini, unele vechi de peste 80 de ani, pentru a aduce la viață vocea distinctă și imaginea lui Piaf, cu scopul de a spori autenticitatea și impactul emoțional al poveștii.

Catherine Glavas și Christie Laume, moștenitorii lui Piaf, au subliniat experiența emoționantă de a “auzi din nou vocea lui Édith”, datorită tehnologiei care “a dat senzația de a fi în cameră cu ea”.
Proiectul reprezintă un nou reper în utilizarea IA pentru recrearea artiștilor. Recent, o piesă a Beatles, regenerată de IA cu acordul moștenitorilor, a schimbat regulile în industria muzicală.
Potrivit aceleiași surse citate, “Now and Then“, bazată pe o înregistrare de John Lennon, a fost finalizată cu ajutorul IA, combinând vocea lui Lennon cu înregistrările altor membri ai grupului.

 

Alain Veille, președintele Warner Music France, descrie proiectul ca un “exercițiu de echilibru delicat” între utilizarea noilor tehnologii și respectarea moștenirii artiștilor.
Filmul “Édith” speră să atragă un public nou și să inspire o nouă generație de fani, continuând astfel să mențină vie muzica lui Piaf.
Piesele sale celebre “Non, je ne regrette rien” și “La vie en rose” acumulează peste 300 de milioane de ascultări pe Spotify.

 

Acest film animat promite să fie o experiență unică și inovatoare, combinând tehnologia avansată cu o poveste emoționantă și inspirațională.
CITEȘTE ȘI:

 

Citeste si:

La o sută de ani de la naștere, Edith Piaf întruchipează mai mult ca niciodată spiritul Parisului

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns