Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONCLUZII

Efectele programului de muncă variabil asupra sănătății

Efectele programului de muncă variabil asupra sănătății
Afro-americanii par să fie mai expuși riscului de a avea programe de lucru variate, asociate cu probleme de sănătate precară.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Un studiu recent publicat în revista Plos One dezvăluie că programul de muncă influențează în mod semnificativ sănătatea fizică și mentală, precum și viața socială. Pe parcursul a 30 de ani, cercetarea a implicat 7.000 de participanți, evidențiind efectele unui program instabil de lucru.

 

Conform studiului, munca în afara intervalului clasic de la 9 la 17 poate duce la somn slab și epuizare emoțională. Persoanele cu un program de lucru stabil în această plajă orară au raportat o bătrânețe mai liniștită în comparație cu cei cu programe variate. De asemenea, cei expuși la ore variate de lucru tind să doarmă mai puțin, să aibă o calitate scăzută a somnului și să fie mai predispuși la depresie la vârsta de 50 de ani.

 

Rezultatele studiului au relevat și diferențe în funcție de rasă și sex. Afro-americanii par să fie mai expuși riscului de a avea programe de lucru variate, asociate cu probleme de sănătate precară.

 

De asemenea, studiul subliniază că efectele programelor de muncă, fie ele pozitive sau negative, se pot acumula de-a lungul vieții. Este important să ne conștientizăm alegerile legate de programul de lucru și impactul pe termen lung pe care acestea îl pot avea asupra sănătății noastre.

 

CITEȘTE ȘI:

Personalul TESA și DSP Satu Mare rămân pe baricade. Sanitas deschide conflictul colectiv de muncă

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns