Image 1
Image 2

LANSARE SPRE VIITOR

Elevii de la Liceul Economic și-au prezentat firmele de exercițiu

Liceenii de clasele a XI-a și-au lansat noile firme de exercițiu, prin care au pus în practică ideile proprii de afaceri, în cadrul Târgului anual organizat de elevii de la Liceul Economic Gheorghe Dragoș din municipiul Satu Mare. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fiecare grup constituit din elevi se va familiariza cu principalele activități desfășurate în cadrul unei întreprinderi, și va dobândi strategii de marketing, pentru promovarea produselor realizate, dar și crearea unei imagini a firmei proprii.

 

Marți, 19 decembrie, Au fost lansate 5 firme de exercițiu, fiecare având câte un obiect diferit de activitate.
Fiecare grup constituit din elevi și-a prezentat activitatea prin realizarea unui stand și a diferitelor materiale promoționale, confecționate de către ei în cadrul orelor de firmă de exercițiu.

 

 

Firma de exercițiu este o metodă didactică modernă și interactivă de succes, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin simularea proceselor interne din cadrul unei firme reale.

 

O astfel de firmă își desfășoară activitatea într-un laborator școlar, unde elevii învață practic cum să conceapă şi să conducă o afacere. Sunt simulate operațiuni pe care întreprinzătorii din mediul real de afaceri le desfășoară în mod curent, de la elaborarea unui business-plan până la cele de producție, marketing, resurse umane, contabilitate și management.
Felicitări tuturor firmelor participante!”, a precizat directoarea Ioana Florentina Chiș, în deschiderea evenimentului.

 

Dacă elevii claselor a XI-a au realizat firmele de exercițiu, elevii din clasele mai mici și a XII-a le-au vizitat, interesându-se de profilul fiecărei societăți.

 

 

Liceenii de clasa a IX-a au văzut, pentru prima dată, ce înseamnă tradiția aceasta a creării firmelor de exercițiu și pentru care se vor pregăti și ei, peste doi ani.

 

 

Târgul firmelor de exercițiu se derulează anual, fiind vorba despre o tradiție a Lucrului Economic Gheorghe Dragoș din municipiul Satu Mare.

Citește și :

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with