Image 1
Image 2
Acasa

PROTESTELE FERMIERILOR 2024

Emmanuel Macron, confruntat cu protestele fermierilor la Târgul Agricol de la Paris

Emmanuel Macron, confruntat cu protestele fermierilor la Târgul Agricol de la Paris
Președintele Emmanuel Macron a fost huiduit de fermierii nemulțumiți la Târgul Agricol de la Paris, acuzându-l că nu a oferit suficient sprijin sectorului agricol, în contextul unor proteste extinse care reflectă tensiunile legate de condițiile de viață, reglementările și concurența internațională.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a confruntat cu o primire ostilă la deschiderea Târgului Agricol de la Paris, unde a fost întâmpinat cu huiduieli și fluierături de către fermierii nemulțumiți. Aceștia îl acuză pe liderul francez că nu a intervenit suficient pentru a sprijini sectorul agricol.

 

 

Macron a participat la eveniment cu scopul de a se întâlni cu vizitatorii și expozanții, însă a fost întâmpinat de protestatari care au reușit să depășească barierele de securitate înainte de sosirea sa. Protestele fermierilor, care durează de câteva luni în Franța, vizează îmbunătățirea condițiilor de viață, simplificarea reglementărilor și protecția în fața concurenței internaționale, considerată de aceștia drept neloială.

 

 

Emmanuel Macron, confruntat cu protestele fermierilor la Târgul Agricol de la Paris
Emmanuel Macron, confruntat cu protestele fermierilor la Târgul Agricol de la Paris

 

 

Pentru a preveni confruntările, autoritățile au mobilizat forțe de poliție echipate corespunzător. Macron a avut planificate discuții cu liderii principalelor sindicate agricole, în timp ce protestatarii își exprimau furia și solicitau demisia președintelui.

 

 

În ciuda tensiunilor, Macron a subliniat că criza din agricultură nu poate fi soluționată rapid și a cerut calm și desfășurarea pașnică a târgului. După proteste recente, guvernul a anunțat un pachet de ajutor de peste 400 de milioane de euro, incluzând subvenții și scutiri fiscale, o mișcare care nu a reușit să calmeze spiritele.

 

 

Președintele s-a angajat să discute cu protestatarii într-un cadru separat, promițând stabilirea unor prețuri minime pentru produsele agricole și implementarea unui plan de urgență pentru sprijinirea fermelor aflate în dificultate.

 

 

O întâlnire crucială este programată să aibă loc la palatul Elysee în martie, pentru a elabora un plan de viitor pentru agricultura franceză, implicând sindicatele fermierilor și alți actori importanți din industria alimentară.

 

 

Această situație reflectă nemulțumirea generală a fermierilor europeni față de politicile agricole ale Uniunii Europene, inclusiv Green Deal, care, prin limitarea utilizării substanțelor chimice și a emisiilor de gaze cu efect de seră, este percepută ca restricționând activitatea agricolă și majorând costurile producției față de importuri.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with