Image 1
Image 2

INFRACȚIUNI

Este Satu Mare Raiul drogurilor? Noi percheziții

 În 16 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare, au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată, respectiv trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

 

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2023, două persoane ar fi comercializat droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, inclusiv minori, din municipiul Satu Mare.

 

De asemenea, s-a stabilit faptul că, pentru a-și cumpăra dozele de drog, anumiți minori și-ar fi amanetat sau vândut diverse bunuri (telefon, bicicletă).

 

În urma celor 12 mandate de percheziție domiciliară efectuate în județele Satu Mare și Maramureș, polițiștii au descoperit și ridicat 55 de grame de substanță cristalină (3-CMC), mai mulți muguri de canabis, ambalați în staniol, 21.800 de lei, 200 de euro, 3 cântare de mare precizie, 2 grindere, 8 telefoane mobile, o armă de tip airsoft, precum și alte mijloace de probă.

 

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane.

 

Miercuri, 17 ianuarie 2024, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă a celor 2 bărbați, pentru 30 de zile.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

 

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de lege, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite IPJ Satu Mare.

 

CITEȘTE ȘI: Accident între Odoreu și Băbășești

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns