Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CULTURA SĂTMĂREANĂ

Expoziţie de arte vizuale cu participarea artistei mureşene Kovács Ágnes

Expoziţie de arte vizuale cu participarea  artistei mureşene Kovács Ágnes
Joi, 11 aprilie, Galeriile de Artă ale Primăriei Satu Mare (holul de la parter) au găzduit un nou eveniment cultural. Este vorba despre vernisajul unei expoziţii de arte vizuale. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Evenimentul se înscrie în şirul manifestărilor organizate de Asociaţia Artiştilor Plastici – AAP Satu Mare, pentru promovarea activităţii membrilor săi, dar şi pentru a încânta sătmărenii cu frumoase lucrări de pictură, dar adesea şi de sculptură şi metaloplastie. Vernisajul de joi a fost realizat de: Consiliul Județean Satu Mare; Primăria Municipiului Satu Mare; Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare; Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare şi Asociația Artiștilor Plastici Mureș. Pe simeze se regăsesc lucrări semnate de artista Kovács Ágnes, membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș.

 

Vernisajul a fost deschis de artista plastică Vidami Klara, vicepreşedintă a AAP Satu Mare, cea care a prezentat invitaţii, dar şi artista oaspete, ale cărei lucrări de pictură au făcut obiectul vernisajului despre care facem vorbire.
Momentele muzicale ale expoziţiei au fost susţinute în mai multe “reprize” de către surorile Balota Alexia Mirabela (canto-chitară) și Balota Marcela Sonia (canto/chitară).
A venit rândul lui Zamfir Danciu, directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Satu Mare, cel care şi-a exprimat admiraţia faţă de persoanele care au talent, iar în vremuri precum cele pe care le traversăm, când nu de puţine ori siguranţa zilei de mâine îi îndeamnă pe majoritatea oamenilor să fie cât mai preocupaţi de a-şi onora locul sau locurile de muncă, îşi mai găsesc timp pentru a-şi cultiva pasiune pentru frumos, pentru culoare.
În calitate de invitat la vernisaj îl menţionăm şi pe protopopul Eduard Fischer – din partea bisericii greco-catolice Satu Mare, cel care a semnat cu puţin timp în urmă o convenţie de colaborare cu AAP Satu Mare.

 

În cuvântul său, pictorul Gergely Csaba, preşedintele AAP Satu Mare, a evidenţiat bunele relaţii de colaborare a asociaţiei sătmărene, cu asociaţii din alte judeţe din ţară, dar şi din Ungaria. Desigur, în câteva cuvinte a prezentat expoziţia, dar şi artista plastică expozantă.

Curiculumul expozantei Kovács Ágnes

 

Expozanta s-a născut pe 7 martie 1948, la Călușeri, sat lângă Târgu Mureș, acolo unde a urmat școala primară. A absolvit liceul și școala tehnică postliceală la Târgu-Mureș. A lucrat ca tehnician într-o fabrică de construcții de mașini pentru industria ușoară. După ce a ieșit la pensie a căutat o preocupare care să o pasioneze. Așa a găsit atracția către pictură și a urmat cursurile univesității populare de artă Târgu Mureș, secția pictură între anii 2009-2012. În anul 2011 s-a înscris în Asociația Artiștilor Plastici Mureș. Tehnica preferată: ulei pe pânză, iar temele preferate: flori, natură statică, caii. A participat la taberele de pictură din: Târgu Mureș, Sigișoara, Suceava, Sovata, Odorheiul Secuiesc, Sîngeorgiu de Mureș, Mădărasul de Câmpie, Acăţari, Hortobágy și Debrecen din Ungaria. După fiecare tabără a avut expoziții comune cu colegii membri ai asociației.
Expoziția este deschisă publicului în perioada 11 aprilie – 15 mai 2024.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Pasiunea și determinarea îi conduc pe jucătorii FCSB către câștigarea campionatului

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns