Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ÎNTOARCEREA LA TRADIȚII

Expoziție de fotografie la Muzeul Satului

Expoziție de fotografie la Muzeul Satului
Până pe 8 mai, Muzeul Satului Baia Mare este gazda expoziției de fotografie ”Paște în Maramureș – Întoarcerea la Tradiții”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sunt expuse fotografii realizate de angajații Consiliului Județean Maramureș, Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș. Expoziția poate fi vizitată în ”Gospodăria Preluca Nouă”, situată în incinta Muzeului Satului.

Proiectul se derulează în colaborare cu misiunile diplomatice ale României din Italia, Franța, Spania, Portugalia, Germania, Austria, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Cuba, Brazilia, Columbia și Kenya.

Un material video care cuprinde varianta virtuală a expoziției de fotografie va fi livrată partenerilor, în vederea prezentării acesteia rețelele de socializare și, în măsura posibilităților, pe ecranele din incinta consulatelor din țările mai sus menționate.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Maramureș ”Identitatea și valorile culturale ale Maramureșului sunt manifestate prin tradițiile păstrate cu sfințenie de-a lungul timpului, de locuitorii acestor meleaguri de poveste. Ceea ce face acest tărâm să fie atât de special, este faptul că păstrăm și perpetuăm cu aceeași convingere atât obiceiurile, cât și ritualurile creștine ca sens al vieții. Pentru noi, românii, Praznicul Învierii Domnului este cea mai importantă sărbătoare creștină de peste an. Este sărbătoarea luminii divine.

Este sărbătoare comuniunii sufletelor noastre cu Dumnezeu. Este o sărbătoare a speranței și a bucuriei. Iar participarea la Slujba de Înviere pentru a lua Lumina Sfântă reprezintă esența sărbătorilor pascale”.

V. Gherman

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns