Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

COSTUL FALIMENTELOR CITY INSURANCE ȘI EUROINS

FGA plătește aproximativ 1,86 miliarde de lei către păgubiți

FGA plătește aproximativ 1,86 miliarde de lei către păgubiți
Creditorii de asigurări ai Euroins SA pot continua să depună cereri de plată sau de restituire a primelor, fie prin intermediul platformei online https://portal.fgaromania.ro, fie prin poștă, cu confirmare de primire.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat marți că a desfășurat plăți în valoare de aproximativ 1,86 miliarde de lei către creditorii de asigurări ai City Insurance și Euroins până la data de 31 martie 2024. Aceste plăți au fost efectuate în urma procesării a peste 193.000 de cereri de plată. Falimentul City Insurance a fost confirmat definitiv de către instanță în luna aprilie 2022, iar un an mai târziu, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a inițiat oficial procedura de faliment pentru Euroins.

 

 

FGA acoperă costurile asociate falimentelor în domeniul asigurărilor, utilizând fonduri colectate în principal de la asigurătorii activi și solvabili de pe piața asigurărilor. Până la data de 31 Martie 2024, FGA a procesat un total de 193.067 de cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai societăților City Insurance și Euroins. Aceste cereri includ 162.143 pentru City Insurance SA, cu o valoare aprobată la plată de 1,6 miliarde de lei, și 30.924 pentru Euroins SA, cu o valoare aprobată la plată de 255,2 milioane de lei.

 

 

La aceeași dată, FGA avea înregistrate în total 264.310 de cereri de plată pentru creditorii de asigurări ai City Insurance și 232.219 pentru creditorii de asigurări ai Euroins România Asigurare-Reasigurare. Creditorii de asigurări ai Euroins SA pot continua să depună cereri de plată sau de restituire a primelor, fie prin intermediul platformei online https://portal.fgaromania.ro, fie prin poștă, cu confirmare de primire.

 

CITEȘTE ȘIAproape 80% dintre deţinătorii auto cu poliţe RCA City Insurance au reînnoit asigurarea la altă companie

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns