Image 1
Image 2

VACCINURI ANTI COVID

Fostul ministru Voiculescu explică cine a semnat de fapt cumpărarea de vaccinuri

Scandalul achizițiilor de vaccinuri anti-Covid ar putea duce până la președintele Iohannis, care a autorizat cumpărarea, consideră fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că autorităţile de la Bucureşti au fost notificate în luna decembrie a anului trecut de compania Pfizer cu privire deschiderea unui litigiu pentru recuperarea unor sume de bani, având în vedere nefinalizarea achiziţiei de către partea română a 28 de milioane de doze vaccin anti-COVID, urmând ca primul termen să aibă loc în luna februarie.

 

Potrivit acestuia, în februarie 2021, Ministerul Sănătăţii “a fost complet scos în schemă”, iar el a aflat în luna martie despre achiziţiile făcute cu acordul scris al premierului Florin Cîţu.

“Din câte ştiu eu, nu există niciun progres în dosar. Ce îmi doresc eu este ca lucrurile să meargă cât se poate de repede. (…) Din punctul meu de vedere, dacă tot dosarul meu ar fi public, adevărul ar fi 100% clar şi în văzul tuturor. Îmi doresc ca lucrurile să fie făcute public cât mai repede şi îmi doresc ca lucrurile să se întâmple în dosar, toţi paşii necesari să fie făcuţi cât mai repede. (…) Dacă mă întrebaţi ce discuţii am avut atunci când am aflat, pot să vă spun că una dintre discuţii a fost o întrebare adresată domnului Cîţu: ‘Dacă e sigur că face ceea ce trebuie’. Şi dumnealui mi-a confirmat. Dar e o discuţie pe care am avut-o cu cineva care deja luase o decizie şi acea decizie fusese deja implementată. Nu poate fi cineva acuzat de ceva ce nu numai că nu a influenţat, pentru că nu a fost întrebat, dar de o decizie despre care nici măcar nu avea cunoştinţă. Cereţi stenogramele şedinţelor de Guvern de pe 10 martie, 18 martie 2021 şi lucrurile vor fi clare precum cristalul”, a spus el.

 

“În această lună şi jumătate am avut acces la dosar. Lucrurile în dosar sunt atât de clare, încât cred că domnul procuror trebuie să facă câteva lucruri, să verifice şi să poarte câteva discuţii în primul rând cu cei care s-au ocupat de vaccinare, şi anume cu domnul Gheorghiţă. Ştiţi câte audieri au fost făcute în acest dosar până în ziua de astăzi sau până la sfârşitul lui noiembrie? Zero. Primul lucru… cred că domnul procuror – asta e ceva ce îi voi transmite cred că în săptămânile următoare, vom merge cu un memoriu în care să arătăm lucrurile foarte clar – ce îl voi ruga este să discute din nou cu cei care s-au ocupat de vaccinare. Dacă voia să meargă la capătul deciziei, adică cine va avea ultimul cuvânt pe achiziţii de vaccinuri, cine e vaccinat, când e vaccinat, cum merge campania de vaccinare, acela e domnul Iohannis. Şi nu e ceva ce spun eu. E ceva ce sper că vă amintiţi fiecare dintre dumneavoastră atunci când vă gândiţi la vaccinare. Cred că vedeaţi figura domnului Gheorghiţă, figura domnului Baciu, figura domnului Cîţu şi figura domnului Iohannis. Acestea sunt persoanele care s-au ocupat de vaccinare”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

 

citește și

10 milioane de doze de vaccin Covid-19 vor fi distruse datorită termenului expirat

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with