Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

FOTBAL, EURO 2024: România trebuie să bată naţionala Ţării Sfinte

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Naţionala României de fotbal joacă două meciuri foarte importante în luna septembrie. Prima oprire este sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21:45.

Pe Arena Naţională, băieţii selecţionaţi de Edi Iordănescu întâlnesc sâmbătă reprezentativa Israelului.

Românii sunt neînvinşi în această campanie, în Grupa I, după primele patru jocuri. Pentru naţionala pregătită de Edward Iordănescu urmează o “dublă” pe teren propriu. Ar putea fi cele mai importante jocuri din această toamnă, în economia calificării la Euro 2024.

Israel, după un start mai puţin convingător, a reuşit două victorii în luna iunie. Ceea ce i-a apropiat pe israelieni la doar un punct de selecţionata noastră. Cu siguranţă naţionala pregătită de Hazan va încerca să obţină maximum din deplasarea de la Bucureşti. Israel este principala contracandidată a României la poziţia secundă care duce la Euro 2024.

Cel mai recent duel România vs Israel s-a disputat în 2022, dar în „Ţara Sfântă”. A fost un meci încheiat la egalitate, 2-2. Cicâldău şi Man înscriau pentru „tricolori”, în timp ce golurile gazdelor erau marcate de Dabbur.

Cele două selecţionate s-au întâlnit în jocuri oficiale doar în 1994 şi 1995, în preliminariile pentru Euro 1996.

Suntem în faţa unui moment important, unui moment frumos în acelaşi timp. Am muncit pentru acest moment. În continuare suntem departe de obiectivul nostru. Sunt meciuri pe care le avem în faţa şi mai sunt puncte suficient de multe puse în joc. Meciul cu Israel este un joc cu importanţă mare, dar nu e un joc decisiv. Îmi doresc ca toţi jucătorii să fie pregătiţi din toate punctele de vedere, atât tactic, tehnic, emoţional. Poate emoţional mai bine ca niciodată. Trebuie să avem entuziasm, nu să fim închistaţi”, a declarat vineri selecţionerul Edi Iordănescu.

Amintim că sătmăreanul Adrian Rus este în lot însă are şanse mici să fie titularizat.

Formaţii probabile:
România: Moldovan – Manea, Burcă, Drăguşin, Bancu – Băluţă, R.Marin – Moruţan, Stanciu, Mihăilă – Alibec.
Israel: Glazer – Dasa, Yehezkel, Goldberg, Revivo – Safouri, Lavi, Gloukh – Solomon, Weissman, Abada.

Meciul începe la ora 21:45 şi va fi transmis de Prima TV. Lega de arbitri, la centru se va afla Slavko Vincic (43 de ani, Slovenia), care va fi ajutat la cele două tuşe de conaţionalii Tomaž Klančnik (40 de ani) şi Andraž Kovačič (37 de ani), în vreme ce al patrulea oficial va fi Matej Jug (42 de ani), tot din Slovenia.

Tot sâmbătă se mai joacă Andorra – Belarus (19<:00) şi Kosovo – Elveţia (21:45).

CLASAMENT Grupa I
1.Elveţia 4 3 1 0 12-3 10p
2.România 4 2 2 0 6-3 8
3.Israel 4 2 1 1 5-6 7
4.Belarus 4 1 0 3 4-10 3
5.Kosovo 4 0 3 1 3-4 3
6.Andorra 4 0 1 3 3-7 1

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with