Image 1
Image 2

EDUCAȚIE ȘI PERFORMANȚĂ

Fotbal Feminin în liceele sportive: Inițiativă ME

Fotbal Feminin în liceele sportive: Inițiativă ME
Această inițiativă vizează înființarea a cinci noi clase de fotbal pentru fete în licee din diverse orașe, transformându-le în centre de excelență în pregătirea și performanța fotbalului feminin.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Educației (ME) anunță că va introduce noi clase de fotbal feminin în mai multe licee cu program sportiv începând cu anul școlar următor.

Această inițiativă este parte a colaborării dintre ME și Federația Română de Fotbal (FRF).

Conform declarației ME, începând cu anul școlar 2024-2025, vor fi înființate cinci clase de fotbal pentru fete în Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara. Această măsură este considerată un pas important în dezvoltarea viitoarelor generații de sportive care aleg fotbalul ca sport principal, având scopul de a transforma liceele cu program sportiv din aceste orașe în centre de pregătire și performanță ale fotbalului feminin românesc. FRF va contribui la acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză, inclusiv de nivel internațional, și prin furnizarea de mijloace materiale.

Colaborarea dintre ME și FRF are o istorie bogată, incluzând competiții de fotbal școlar la nivel național, cum ar fi Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar Cupa Tymbark și Cupa ISF. Aceste competiții implică anual aproximativ 220.000 de copii și tineri.

Prin înființarea celor cinci clase de fotbal, care vor deveni centre de excelență, se urmărește dezvoltarea unei cariere duale, elevii având posibilitatea de a-și dezvolta competențele tehnice în fotbal în paralel cu parcursul lor educațional. Acest parteneriat între ME și FRF are scopul de a combate abandonul școlar, de a menține tinerele sportive în sistemul educațional și de a oferi oportunități de viitor în sport, inclusiv în domenii conexe fotbalului, precum arbitrajul. De asemenea, se dorește sprijinirea carierei sportivelor prin înființarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele își vor putea continua cariera după încheierea perioadei de juniorat.

Această inițiativă face parte din obiectivele strategice ale FRF în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Fotbalului Feminin (2021-2026), care vizează creșterea participării în fotbalul feminin și asigurarea unui context favorabil pentru dezvoltarea permanentă a acestuia.

La nivel național, România dispune de 34 de unități de învățământ preuniversitar de stat cu program de educație fizică și sport.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with