Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fotbal judeţean: Când încep Liga 4 Elite, Liga 4 şi Liga 5?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Marea Adunare Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Satu Mare a avut loc sâmbătă, 22 iulie 2023. Principalul campionat, Liga 4 Elite va avea un nou format.

Sala Wendelin Fuhrmannn de la Casa Schwab, din municipiul Satu Mare, a găzduit sâmbătă, 22 iulie 2023, Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Alături de conducătorii fotbalului judeţean, la eveniment au participat zeci de reprezentanţi ai membrilor afiliaţi la AJF. Şedinţa a stabilit modul în care se vor desfăşura campionatele judeţene în sezonul 2023-2024.

Marea schimbare vine din Liga 4 Elite, acolo unde s-a votat un sistem cu o singură serie cu 12 echipe. Se va juca după sistemul tur-retur, astfel că se vor bifa cele 22 de meciuri necesare pentru a putea declara la Federaţia Română de Fotbal campioana judeţului. S-au stabilit şi unele aspecte în caz că vor fi echipe care se vor retrage în timpul sezonului. Astfel, în acest caz, la finalul sezonului regulat se va juca un Final 4 cu semifinale şi finală, ambele tur-retur.

Liga 4 îşi va păstra sistemul cu două serii, iar Liga a 5-a va trece şi ea la o singură serie.

Cu menţiunea că pot să apară modificări, iată o simulare a AJF-ului cu echipele înscrise în cele trei campionate:

• Liga 4 Elite: Oaşul, Talna Oraşu Nou, Recolta Dorolţ, Botiz, Turul Micula, Ştiinţa Beltiug, Unirea Tăşnad, AS Căpleni, Fortuna Căpleni, Stăruinţa Berveni, Schwaben Cămin, Someşul Odoreu.

• Liga 4, Seria A: Victoria Care II, Viitorul Lucăceni, Crasna Moftinu Mic, Recolta Sanislău, Kneho Urziceni, Schamagosch Ciumeşti, Someşul Oar, Real Andrid, Unirea Pişcolt, Platanul Marna.

• Liga 4, Seria B: Recolta Dorolţ II, Cetate Ardud, Victoria Apa, Voinţa Lazuri, Codreana Homoroade, Voinţa Turţ, Dacia Medieşu Aurit, Voinţa Doba, Ugocea Porumbeşti, CSM Satu Mare II, Olimpia Domăneşti, Sporting Culciu.

• Liga 5: Olimpia Căuaş, Luceafărul Decebal, Dacia Supur, Unirea Bercu, Viitorul Viile Satu Mare, Înfrăţirea Tarna Mare. Sistem: Tur/retur toamna /tur/retur primăvara, adică 20 de jocuri.

S-ar putea să apară noi echipe, ori chiar să dispară.

Garanţie de 2.000 de lei în Elite

Liga 4 Elite va începe pe 2-3 septembrie, Liga 4 pe 9-10 septembrie, iar Liga 5 pe 16-17 septembrie.
La şedinţa de sâmbătă s-a votat o garanţie finaciar pe care echipele trebuie să le achite. În Liga 4 Elite s-a stabilit o garanţie de 2.000 de lei, iar în Liga 4 de 1.000 de lei. În caz de retragere în timpul campionatului se va pierde garanţia, urmând a fi alocată unor beneficii pentru fotbalul sătmărean.
Nu vor mai exista echipe satelit, iar echipa a doua a unui club trebuie să prezinte o listă cu 10 jucători de la prima echipă care nu au voie să joace la echipa a adoua.

În noul campionat se vor putea efectua 6 schimbări. S-a votat ca la înţelegerea celor două echipe, înaintea meciului, să se poată efectua şi mai multe schimbări.

În Liga 4 Elite – seniori şi Liga 4 va fi obligatorie folosirea unui junior născut în anul 2004, până la 31 decembrie 2023 şi a unui cadet născut în anul 2000. În anul 2024 juniorul va fi considerat celnăscut în 2005.

În Liga a V-a va fi obligatorie folosirea unui junior născut în anul 2005.

Meciurile din Liga 4 Elite – campionatul de Juniori A1 se vor desfăşura înainte de începerea meciurilor de seniori.

În Liga 4 va fi obligatorie înscrierea cu o echipă de juniori la unul din campionatele organizate de AJF: Juniori A1, U13, U15. Înscrierea se va face până cel târziu la data de 21 august 2023.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with