Image 1
Image 2

FOTBAL

FRF vrea să dezvolte fotbalul amator din Satu Mare

Implicându-se în fotbalul amator, Federația Română de Fotbal (FRF) a făcut un pas hotărât în direcția dezvoltării fotbalului la nivelul copiilor și juniorilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prin îmbunătățirea activității centrelor și academiilor și ridicarea standardului competițiilor, FRF își propune să atingă obiective strategice ambițioase. Investițiile semnificative în centrele de copii și juniori nu numai că oferă oportunitatea de a descoperi tinere talente, ci și contribuie la dezvoltarea fenomenului fotbalistic și, implicit, la succesul echipelor naționale. Propunerea Administrației FRF de a extinde procesul de clasificare pentru a include centrele din cadrul structurilor de fotbal amator a fost validată în ședința Comitetului Executiv din 14 decembrie 2023.

 

Noul sistem de clasificare se concentrează pe dezvoltarea eficientă, sigură și controlată a pepinierelor fotbalului amator. Acesta oferă șansă centrelor de a obține surse suplimentare de finanțare și contribuie la lărgirea bazei de selecție. Obiectivul declarat este descoperirea și promovarea tinerelor talente din mediul rural, integrându-le în sfera performanței sportive la nivelul fotbalului profesionist. Prin introducerea unui manual de clasificare, FRF își propune creșterea nivelului fotbalistic din România, asigurând asistență în formare și competiție pentru cei mai tineri jucători. Se dorește, de asemenea, crearea standardelor de calitate pentru centrele de copii și juniori, oferind părinților opțiuni pentru cel mai bun cadru sportiv adaptat talentului copiilor. Printre obiectivele clasificării se numără asigurarea și îmbunătățirea infrastructurii fotbalistice, creșterea nivelului calitativ al competițiilor de copii și juniori, precum și stabilirea standardelor pentru personalul tehnic și administrativ, infrastructură, facilități sportive, rezultate și educație. În ultima ședință a Comitetului Executiv, din 14 decembrie 2023, a fost aprobat și noul manual de clasificare a academiilor de copii și juniori.

 

Modificările aduse criteriilor de evaluare și ponderii acestora reflectă angajamentul FRF pentru o dezvoltare sustenabilă și îmbunătățirea continuă a fotbalului juvenil în România.
Altfel, manualul care va stala baza clasificării fotbalului amator va fi disponibil în curând.

 

CITEȘTE ȘI: Alimentară din Satu Mare amendată cu 10.000 de lei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

FOTBAL, LIGA 1

Vineri începe etapa a 7-a

De vineri şi până luni sunt programate meciurile etapei a 7-a din Liga 1 la fotbal. Derby-ul etapei va fi Farul – CSU Craiova. Dar şi la Arad se anunţă o atmosferă frumoasă.