Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

MESAJ DE PREZIDENȚIABIL

Geoană, vaccinat de politică

Mircea Geoană
Vineri, Mircea Geoană și-a lansat volumul "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO", la Târgul de carte Gaudeamus.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

La începutul prezentării, Mircea Geoană a susţinut că volumul nu are tentă electorală.

 

“2024 e un an foarte încărcat electoral şi nu am vrut să încurcăm borcanele, cum se zice (…) Aici nu este vorba de nimic electoral. Este vorba de ceva politic, da, e ceva legat de ţară, da, dar n-are nimic de-a face cu ceea ce în mod normal se consideră un preludiu de campanie electorală. Este pur şi simplu … dacă vreţi… s-a copt în mine cartea asta şi am simţit nevoia să v-o împărtăşesc tuturor”, a punctat acesta.

 

 

Mircea Geoană a adăugat că, “detoxul de politică” i-a făcut “tare bine”.

“Sunt foarte vaccinat cu politica românească. Cred că anii ăştia de NATO şi anii înainte de NATO, când nu am făcut politică mi-au făcut tare bine. Am fost la detox. Cred că văd lucrurile diferit (…) Cartea asta este despre o bătălie pentru un viitor care găseşte România în cel mai bun moment al istoriei noastre naţionale în NATO, protejaţi de cea mai mare organizaţie din istorie, în UE (…). Avem cel mai bun moment din istorie, cu Occidentul aliatul nostru. Dar, în acelaşi timp, avem şi cel mai delicat moment din istorie”, a detaliat secretarul general adjunct al NATO.

 

În cadrul evenimentului de lansare a cărţii sale, Mircea Geoană a rememorat momente din cariera sa, amintind că, în 2004, a semnat tratatul de aderare la Uniunea Europeană, “care spunea negru pe alb că automat, în şapte ani de la integrarea României în UE intrăm automat în Schengen”.

 

Mircea Geoană apare în ultimele sondaje ca un candidat cu șanse destul de mari la președinția României.

 

Citește și

Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with