Image 1
Image 2

NEPLĂCERI ÎN TIMPUL SARCINII

Gestionarea disconfortului fără medicamente în timpul sarcinii

Gestionarea disconfortului fără medicamente în timpul sarcinii
Acest aviz este absolut necesar pentru luarea oricărui medicament, chiar dacă el vi se pare nepericulos sau dacă îl foloseați de obicei înainte de a rămâne însărcinată.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Modificările care apar în timpul sarcinii pot să vă provoace mici neplăceri, inofensive pentru dumneavoastră și pentru viitorul copil.

 

Aceste mici inconveniente vă pot deranja în viața zilnică și este normal să doriți să scăpați de ele, dar evitați totuși să recurgeți la medicamente fără avizul medicului. Acest aviz este absolut necesar pentru luarea oricărui medicament, chiar dacă el vi se pare nepericulos sau dacă îl foloseați de obicei înainte de a rămâne însărcinată.

De ce suferiți

ANEMIE

Dacă obosiți ușor și sunteți palidă medicul vă poate prescrie: fier și acid folic. Puteți mânca creson, spanac, linte, fasole albă, fructe uscate, gălbenuș de ou, ficat, ciocolată, andive, pepeni verzi, brânză.

ARSURI STOMACALE

Dacă lichidul gastric urcă mai ușor în esofag provoacă arsuri stomacale și regurgitări medicul vă poate prescrie anumite medicamente care atenuează durerea, dar NU luați bicarbonat de sodiu. Evitați felurile de mâncare picante, cu sos, băuturile gazoase, cafeaua, grăsimile prăjite, cruditățile. Dormiți cât mai sus, pe o pernă mai ridicată

CONSTIPAȚIE, BALONĂRI

Dacă intestinele devin leneșe, dacă sunteți constipată de puțin timp sau dacă o constipație veche se agravează medicul vă poate recomanda supozitoare cu glicerină și ulei de parafină. Celelalte laxative pot fi pericululoase. Este recomandat să beți apă minerală bogată în magneziu. Mâncați legme verzi și salate. Alegeți pâinea integrală.

CRAMPE

Dacă noaptea vă trezesc din somn crampe a gambe și la laba piciorului medicul vă poate recomanda magneziu și vitamina B6. Masați gama și ridicați laba piciorului, mergeți cu picioarele goale pe pardoseală, dormiți cu picioarele la un nivel mai ridicat decât corpul.

PRURIT (mâncărimi)

Dacă apare spre sfârșitul sarcinii aveți frecvente mâncărimi medicul vă poate recomanda bilanț hepatic pentru a elimina, eventual, o maladia a ficatului, antihistaminice. Evitați produsele de toaletă alergizante, optați pentru hainele de bumbac.

DURERI ABDOMINALE

Dacă, începând cu luna a 5-a suferiți de dureri pelviene sau în regiunea sacrului medicul vă poate recomanda vitamine, relaxnte musculare (cereți doar cu recomandarea medicului). Odihniți-vă. Consultați un medic pentru a verifica dacă nu este vorba de contracții.

DURERILE PUBISULUI

Dacă în decursul a ultimelor trei luni e manifestă dureri ale pubisului medicul vă poate recomanda vitamine din grupa B. Odihniți-vă.

SCURGERI

Dacă modificările hormonale provoacă pierderi vaginale puțin abundente, albicioase și inodore (o pierdere de lichid poate fi cauzată de o fisură a pungii de apă) medicul vă poate recomanda prelevări pentru depistarea unei infecții vaginale sau a unei micoze. În acest caz, scurgerile sunt însoțite de mâncăimi și de arsuri. Supravegheați-vă igiena intimă, nu faceți dușuri vaginale, folosiți chiloți din bumbac, evitați tampoanele pentru uz zilnic care favorizează apariția germenilor și a micozelor.

 

CITEȘTE ȘIPrima femeie însărcinată infectată cu virusul H7N9 din lume a dat naştere unei fetiţe sănătoase

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with