Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Greg Konieczny: Listarea la Bursa din Varşovia va duce la creşterea preţului acţiunilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Listarea Fondului Proprietatea la Bursa din Varşovia va însemna o cerere suplimentară şi va duce la creşterea preţului acţiunilor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul FP, Greg Konieczny, preluat de financiarul.ro.

‘Principalul motiv pentru listrarea secundară este să atragem noi investitori, să creăm o cerere nouă pentru aceste acţiuni. O cerere mai mare înseamnă un preţ mai mare dacă oferta rămâne constantă’, a spus Konieczny.

 

El a spus că în niciun caz nu se ia în calcul emiterea unor noi acţiuni pentru listarea pe bursa poloneză şi că aceasta este estimată să aibă loc până la finalul anului 2012. În acest sens sunt discuţii cu Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare /CNVM/ şi mai trebuie realizată şi legătura între depozitarii centrali din România şi Polonia, aspect pe care administratorul FP îl consideră doar o problemă tehnică, care poate fi soluţionată uşor şi repede.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat miercuri, în principiu, listarea secundară a Fondului la Bursa din Varşovia.

Administratorul Fondului, compania Franklin Templeton, a recomandat la începutul lunii iulie 2011 listarea la bursa din Varşovia în primul trimestru al anului 2012, prin vânzarea a maximum 10% din acţiuni.

Franklin Templeton va prezenta până la 31 mai un plan de listare la Varşovia şi va organiza o adunare a acţionarilor până la 30 iunie pentru aprobarea listării pe Bursa din Polonia.

Managerul FP, Greg Konieczny, a spus că administratorul intenţionează să investească şi să schimbe structura portofoliului, dar în prezent discount-ul între valoarea activului net pe acţiune şi preţul acţiunilor FP este unul excesiv, de circa 50%, astfel că a cumpăra altceva nu este avantajos.

‘Vom face investiţii atunci când vom reuşi să reducem acest discount’, a mai spus oficialul FP.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns