Image 1
Image 2

REVOLUȚIE LA OpenAI

Haos în jurul Inteligenței artificiale

Demiterea creatorului Inteligenței Artificiale de la conducerea celui mai mare start-up de inteligență artificială a creat haos în lumea Inteligenței artificiale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marii investitori au fost surprinși neplăcut de faptul că Altman a fost dat afară din consiliul de administrație OpenAI.

Portalul tehnologic „The Verge”,  ziarele „New York Times” și „Wall Street Journal” sâmbătă seara citând persoane în temă cu evenimentele, au anunțat că se poartă discuții în consiliul de administrație  cu Altman pentru a-l numi. în calitate de CEO al companiei pentru a readuce compania peste linia de plutire.

Start-up- ul american cunoscut pentru robotul său de text ChatGPT a anunțat vineri expulzarea lui Altman. Plecarea urmează unui „proces de revizuire” care a concluzionat că Altman „nu a fost constant deschis în comunicările sale cu consiliul de administrație”, se arată într-un comunicat.

 

Șefa tehnologiei, Mira Murati, va prelua temporar poziția de vârf în timp ce succesorul permanent urmează sa fie reglementat, a declarat OpenAI vineri, cu puțin timp înainte de închiderea bursei.

 

De menționat că mulți experți sunt de acord că, după dezvoltarea internetului, inteligența artificială va declanșa următoarea revoluție și va provoca o întrerupere a muncii moderne.

 

Pe de altă parte ‘Inteligența Artificială” se autopromovează arătând avantajele:

1. Promovează creșterea economică. Până în 2030, IA ar putea duce la o creștere economică globală suplimentară de 1,2% pe an.

2. Locuri de muncă sigure. Aproximativ 97 de milioane de noi locuri de muncă ar putea fi create prin utilizarea IA.

3. Companiile care folosesc în mod activ inteligența artificială sunt cu 16% mai competitive.

4. IA poate crește eficiența prin utilizarea direcționată a resurselor, economisind timp și minimizând risipa.

 

CITEȘTE ȘI:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

CITEȘTE ȘI: