Image 1
Image 2
Acasa

TABĂRĂ DE VARĂ LA ODOREU

Icoane pe sticlă pictate de tineri

Parohia Ortodoxă “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de pe str. Botizului din Municipiul Satu Mare, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte, Iustin, Episcop ul Maramureşului şi Sătmarului a organizat timp de trei zile o tabără adresată adolescenţilor.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iniţiativa acestui proiect de suflet aparţine părintelui slujitor, pr.dr. Ovidiu Fărcaş care de altfel a fost alături de tineri pe toată durata taberei, pregătind cu ei şi pentru ei numeroase activităţi catehetice, ludice, educative etc. În cele trei zile petrecute la o pensiune din Odoreu, copiii au avut ocazia să socializeze, să participe la inedite ateliere de lucru. Tot acest timp plin de culoare şi frumos i-a  ţinut pe adolescenţi departe de telefoanele mobile şi reţelele de socializare, acestea fiind folosite doar pentru poze şi comunicarea cu familia. Însă cine mai are timp de telefon când activităţile îţi solicită toată atenţia, iar cadrul în care îţi desfă;ori creativitatea şi imaginaţia este de-a dreptul mirific? Oameni inimoşi, pornind de la organizatori, sponsori, colaboratori şi gazdele pensiunii s-au îngrijit de reuşita acestei tabere aflată la prima ediţie. Părintele Ovidiu Fărcaş i-a ghidat pe tineri în arta picturii pe sticlă astfel că din mâinile lor au rezultat lucrări excepţionale, oglindind frumuseţea sufletului tinerilor.  Talentul  cere să fie scos la suprafaţă şi lăsat să se exprime, ceea ce s-a şi întâmplat de această dată graţie conlucrării dintre îndrumător şi învăţăcei.  Iar zâmbetele de pe chipul tinerilor spun mai mult decât o mie de cuvinte, vorbesc despre bucuria de a fi împreună, de a învăţa lucruri noi de, a împărtăşi din cunoştinţele şi pasiunile lor.

În cadrul taberei, au fost derulate următoarele activităţi: cateheza tematică ,,Conlucrarea omului cu Dumnezeu”; cateheza tematică – ,,Cinstirea Sf. Icoane, iconografia în spaţiul parohial”; atelier de pictură sacră: realizarea de icoane tradiţionale, pe sticlă; seară culturală; rugăciuni de dimineaţă-seară; activităţi sportive; activităţi recreative; activităţi ludice; activităţi gospodăreşti; activităţi de incluziune socială având ca parteneri beneficiari ai sistemului de protecţie socială. Pe parcursul taberei, tinerii au aflat o serie de informaţii despre prevenirea consumului de droguri şi combaterea fumatului. Prelegerile au fost susţinute de comisar :tefania Boca de la I.P.J. Satu Mare şi Cabinet Medical Individual, dr. Ardelean Ana Maria.

Tabăra s-a încheiat cu o seară festivă,  de la care bineînţeles nu a lipsit tortul festiv, cântecele şi voia bună. Pe această cale pr. dr. Ovidiu Fărca; aduce calde mulţumiri oamenilor de bine care au sponsorizat această primă ediţie a taberei, astfel încât a putut să fie gratuită şi în egală măsură tuturor celor care s-au implicat şi au susţinut acest demers, apreciat de copii şi părinţii lor.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

SFÂNTUL DIMITRIE

Programul episcopilor

Sfântul Dumitru este sărbătorit pe 26 octombrie în calendarul ortodox. De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, liturghisește și predică la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, Protopopiatul Baia Mare. Preasfințitul Părinte TIMOTEI SĂTMĂREANUL, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, liturghisește și predică la Catedrala „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Municipiul Carei, Protopopiatul Care