Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Importul de legume a crescut în țara noastră

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un studiu realizat de Cooperativa Tara Mea în iulie 2020 arată că importul de legume a crescut în anul 2019, inclusiv în lunile iulie-august, când ţara noastră abundă de legume autohtone.

Producătorii de legume români sunt concuraţi puternic şi chiar în plin sezon de importuri. Şi nu vorbim neapărat de legume proaspete, ci şi de legume congelate, care în iulie 2019, de exemplu, au avut cea mai mare pondere în total importuri realizate de ţara noastră. “În plin sezon, când legumele româneşti se găsesc din belşug pe piaţă, este păcat să nu alegem produsele proaspete provenite de la legumicultorii nostri. Îndemnul nostru este haideţi să consumăm produse proaspete româneşti. Este vital să susţinem producţia locală în aceste momente dificile prin care trece economia românească“, a precizat Florin Burculescu, preşedintele Cooperativei Ţara Mea, citat de Mediafax.

În iulie 2019, România a importat o cantitate de 25.635 tone de legume, în valoare de 20,6 milioane de euro, iar în topul produselor importate au intrat legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate, tomatele şi ceapa. Principalii furnizori au fost Olanda şi Polonia, peste 10.000 de tone, urmate de Turcia, Germania, Franţa, Grecia, Ungaria, Spania, Italia şi Egipt. Pe de altă parte, exporturile au atins abia 121.000 tone.

„Dacă, pe de o parte, publicul autohton s-a autoeducat serios în ultimii ani şi caută cu preponderenţă produse româneşti, marea majoritate a producătorilor sunt încă în etapa de luptă pentru supravieţuire. Şi, luptându-se cu probleme minore, precum irigaţii, îngrăşăminte sau sortare, nu mai au timp să vadă imaginea de ansamblu”, spune Florin Burculescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns