Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PROGRAM NAȚIONAL

În 24 de școli din județ, copiii primesc câte o porție de mâncare gătită

În 24 de școli din județ, copiii primesc  câte o porție de mâncare gătită
Potrivit declarației prim-ministrului Marcel Ciolacu, în peste 1.200 de unități școlare din toată țara se asigură Programul Național Masă sănătoasă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 450.000 de copii vor primi masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de curs. Suma totală alocată în 2024 este de peste 1 miliard de lei. Această măsură nu doar că ajută copiii din sute de mii de familii, dar are ca efect și reducerea abandonului școlar.

 

Executivul a aprobat repartizarea acestei sume pentru 1.223 de unități/subdiviziuni administrative-teritoriale. Sunt alocate sume cuprinse între 52.000 lei și 4.201.000 lei, pentru un număr de aproximativ 459.000 de beneficiari.
Banii se alocă din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru finanțarea cheltuielilor, descentralizat la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și municipiului București.
Totodată, executivul a aprobat repartizarea acestei sume pentru 1223 de unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale pentru care sunt sume alocate, cuprinse între 52.000 lei și 4.201.000 lei, pentru un număr aproximativ de 459.000 de beneficiari. Bugetele locale ale unităților sau subdiviziunilor administrativ-teritoriale se identifică cu sumele repartizate.
Decizia executivului este conformă cu prevederile Ordonanței de Urgență Nr. 115 a Guvernului, din anul 2003, și asigură continuitatea Programului Național “O masă sănătoasă”, astfel încât toți preșcolarii și elevii din România să aibă acces echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate, prin măsuri rapide și coerente de intervenție integrată, pentru diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar.
Programul Național Masă sănătoasă asigură acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, preșcolarilor și elevilor din unități de învățământ preuniversitar de stat.

Lista beneficiarilor din județul Satu Mare

 

Programul național “O masă sănătoasă” asigură acordarea, cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar, constând într-o masă caldă, sau după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi preparată.

 

În județul Satu Mare, 9077 de elevi vor beneficia de drepturile conferite prin acest program adoptat de Guvernul României, suma alocată fiind de 20,16 milioane de lei, după cum a anunțat prefectul Radu Roca într-o conferință susținută în 29 februarie.
Din județul Satu Mare, 24 de școli fac parte din acest program: Școala Gimnazială Acâș; Școala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug; Școala Gimnazială „Petri Mor” Bogdand;  Școala Gimnazială „Bem Joszef” Cărășeu;  Școala Gimnazială „Culciu Mare”; Școala Gimnazială Orașu Nou;  Școala Gimnazială Săuca; Școala Gimnazială Socond; Școala Gimnazială Terebești; Școala Gimnazială Tășnad; Liceul Tehnologic ,,Petru Cupcea” Supuru de Jos; Școala Gimnazială Dobra; Școala Gimnazială Păulești; Școala Gimnazială Ardud; Școala Gimnazială Pomi; Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare; Școala Gimnazială Porumbești; Școala Gimnazială Sanislău; Școala Gimnazială Santău; Școala Gimnazială Doba; Școala Gimnazială Homorodu de Mijloc; Școala Gimnazială Certeze; Școala Gimnazială Halmeu; Școala Gimnazială ,,Petofi Sandor” Livada.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns