Image 1
Image 2
Acasa

CERERI DE SUBVENȚII SATU MARE

În prima zi, peste 100 de fermieri sătmăreni au depus la APIA cererile de subvenţii

În prima zi, peste 100 de fermieri sătmăreni au depus la APIA cererile de subvenţii
Aflat zilele trecute în studiourile Informaţia TV, Virgil Dragoş, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA Satu Mare, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…a prezentat câteva aspecte referitoare la campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2024. A fost subliniat faptul că, din motive obiective, perioada de depunere a cererilor s-a decalat, ceea ce înseamnă că s-a redus perioada de depunere.

 

 

Campania 2024 de depunere a cererilor s-a deschis joi, 4 aprilie şi ţine până la 7 iunie. Este demn de remarcat faptul că, faţă de anii anteriori, în acest an s-a eliminat perioada de depunere a cererilor cu penalizarea de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Potrivit noilor reglementări, fermierii care doresc să solicite diversele forme de sprijin denumite mai nou intervenţii şi/sau eco-scheme, trebuie să se încadreze în termen.

 

 

Depunerea cererilor după 7 iunie înseamnă implicit şi pierderea dreptului la subvenţii pentru anul 2024. Pentru a nu intra în criză de timp, fermierii sunt rugaţi să respecte programările transmise din timp la primării. Aşa cum a precizat interlocutorul nostru, în prima zi de depunere a cererilor unice de plată, peste 100 de fermieri au trecut pe la punctele de lucru ale agenţiei pentru a-şi înregistra solicitările.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with