Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

In ultimii doi ani, romanii au achizitionat 815 autoturisme premium

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
model al Bentley din care avem si in judet mai multe exemplare
model al Bentley din care avem si in judet mai multe exemplare

Criza nu i-a impiedicat pe romani sa-si cumpere automobile de lux. In ciuda faptului ca piata auto locala a scazut cu circa 11% In 2011, vanzarile de autoturisme premium au continuat sa creasca, scrie gandul.ro.

In ultimii doi ani, romanii au achizitionat 815 autoturisme premium de la brandurile de lux Aston Martin, Bentley, Cadillac, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Maybach, Porsche si Rolls Royce, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) centralizate de gandul.

 

 

Practic, una din sase masini de lux din Romania a fost cumparata in ultimii doi ani de criza.

Pretul unui astfel de autoturism poate varia intre 100.000 de euro si 500.000 de euro. La un calcul simplu reiese ca valoarea totala a masinilor de lux achizitionate in ultimii doi ani depaseste 122,5 milioane de euro. Estimarea s-a facut tinand cont de un pret mediu de 150.000 de euro.

Vanzarile de masini de lux au crescut cu pana la 50% anul trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), citate de Ziarul Financiar.

In judetul Neamt nu s-a cumparat niciun automobil de lux in ultimii doi ani.

Dupa cum era de asteptat, cele mai multe autoturisme premium au fost Inmatriculate In Capitala, respectiv 581 in perioada 2010-2011.

In topul judetelor cu cele mai multe masini de lux inmatriculate in ultimii doi ani se mai regasesc judetele Ilfov (28), Constanta (22), Cluj (20), Timis (12), Prahova (12), Bihor (10) si Arges (10).

In judetul Satu Mare s-au cumparat in aceasta perioada 8 masini de lux, cele mai multe marca Bentley, in Maramures 5 cele mai multe fiind Porsche, iar in Salaj numai una, tot un Porsche.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns